Ziarul Românesc continuă prezentarea persoanelor din comunitate care s-au hotărât să ne reprezinte, pe 24 și 25 iunie, la Congresul Românilor de Pretutindeni. Mirel Prisăcaru este cunoscut în comunitate atât în urma implicării sale în diferite activități, dar și pentru participarea sa la protestele pentru oprirea exploatării miniere de la Roșia Montană. Este reprezentantul deputatului PNL de diaspora, Aurelian Mihai, dar și-a dat demisia din partid înainte de a începe să strângă semnături pentru participarea la Congres.
Mirel Prisăcaru are 38 ani şi s-a născut în Slatina, județul Olt. „Prin Diaspora alerg din 2001 şi am decis în 2011 să mă stabilesc în Regatul Unit, aici, la Londra. Am fost în Serbia şi în Spania, unde am muncit şi studiat”, spune el. Mirel Prisăcaru spune că a cunoscut şi acolo problemele birocratice din Consulatele Româneşti ale cetăţenilor români.
„Problemele românilor sunt diverse, am întâlnit foarte mulţi în ultimii cinci ani şi pot să dau multe exemple. De la o reprezentare slabă a politicienilor care se perindă acolo în țară, în ultimii 27ani, s-a ajuns aici. Am fost alungaţi, spun mulţi ca să slugărim străinilor cu capul plecat, pentru un pumn de bani, am fost vânduţi la pachet Occidentului, după căderea regimului comunist”, crede viitorul congresman.
„Noi, prin diaspora, vrem să fim reprezentaţi de cetățeni români care au trăit şi trăiesc în diaspora, ştiu ce este diaspora, au simţit pe spatele lor munca şi necazurile întâlnite în diaspora. Congresul acesta nu s-a vrut a fie făcut din 2007 şi cei care au pus piedici trebuie traşi la răspundere, pentru că legea nu a fost aplicată”, este de părere Prisăcaru.
„O să mă întâlniţi pe stradă şi o să vă cer semnătura pentru a vă reprezenta la Congres, am să vă ascult problemele, pentru a le spune celor prezenţi la CONGRESUL ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI, am făcut deja un proiect pentru românii din UK. Cu acest proiect vreau să merg acolo, dar şi cu toate problemele voastre. Să fim auziţi ne dormi toţi şi să avem un cuvânt de spus şi totodată ne dorim să fim reprezentaţi corect şi cinstit în țară şi pretutindeni”, mai spune el.
Mirel Prisăcaru mai spune că a inițiat petiții în care cere ca românii din diaspora să își poată face cărți de identitate la consulate, pentru a nu mai fi nevoiți să meargă în țară pentru asta.
„Având în vedere că exista un decret de înființare a unui consulat românesc pentru românii din zona Manchester din 8 septembrie 2015, după numeroase solicitări, petiții și interpelări adresate Guvernului, consulat care trebuie înființat cât mai curând de către statul român în UK, voi fi prezent miercuri 25 mai în Manchester pentru a găsi o cale de rezolvare la această problemă”, a declarat Mirel Prisăcaru.
„Sper ca echipa delegaților din Marea Britanie să reușească să se impună în fata statului român, care trebuie să înțeleagă că a oferi o șansă corectă diasporei, nu înseamnă o favoare, ci obligație înaintea cetățenilor pe care, dacă statul român ar fi avut înțelepciunea necesară, ar fi făcut tot posibilul pentru a le oferi un viitor frumos în țara în care s-au născut!
„Probleme nou apărute în Romania, prim prisma noului Cod Fiscal, ar trebuie să revizuiască atitudinea unui stat clientelar unor ambiții vechi și pătate dezonorant, care mai nou cere taxe noi și impozite aberante unor oameni care se trezesc departe de casă la 5 dimineața pentru a-si câștiga o pâine din sudoarea frunții lor, iar instituții precum ANAF ar trebui să vegheze la buna aplicare a legii în România și a întreprinde toate eforturile necesare eradicării evaziunii fiscale, neatacând practic romanii din străinătate cu un ochi dulce la evazioniști și cu o mână hrăpăreața prin buzunarele diasporei cu formularul 201. De aceea, eu, Mirel Prisăcaru, mă angajez în fața dvs. să duc la capăt rezolvarea pentru majoritatea problemelor pe care mi le semnalați și care vor intra în atribuțiile viitorului Consiliu al Românilor de Pretutindeni.”
Gheorghe-Mirel Prisăcaru
http://mirel.ro
+44 7904180609
+44 7466876172