in

Britanicii așteaptă cu sufletul la gură ultimul vot pentru Brexit din Camera Comunelor. Ce se întâmplă dacă acordul cu UE nu va fi votat nici de data aceasta

În Regatul Unit începe săptămâna decisivă pentru Brexit. Parlamentarii urmează să voteze, marți, 12 martie, asupra concretizării sau amânării plecării din UE, la aproape trei ani de la referendumul din 2016, scrie The Guardian.

Votul din Parlamentul britanic va decurge conform planificării, a anunțat biroul premierul Theresa May.

Potrivit uni comunicat al cabinetului britanic, premierul Theresa May este decisă asupra votului de marți, iar dacă parlamentarii nu aprobă ultima variantă de acord pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, săptămâna aceasta vor urma și alte voturi, pentru a se decide dacă Brexit-ul se va face fără acord sau se va amâna, pentru prelungirea negocierilor.

Un purtător de cuvânt al premierului, citat de Reuters, a precizat că votul va fi „semnificativ”, iar moțiunea care va fi dezbătută și votată va fi publicată luni, ceva mai târziu.

Acesta a respins astfel speculațiile potrivit cărora votul ar putea fi redus ca importanță.

Ministrul de Externe, Jeremy Hunt, a avertizat asupra unui risc real de ratare a Brexit-ului și a indicat că o amânare ar fi necesară, indiferent de rezultatul votului de marți.

El a recunoscut, de asemenea, că promotorii unui nou referendum au „vânt la pupa” și ar putea chiar opri retragerea țării din blocul comunitar.

Aproximativ 74% dintre noii alegători tineri ar vota pentru rămânerea în UE, la un al doilea referendum, arată un nou sondaj realizat la solicitarea unor grupuri anti-Brexit, citat de The Guardian.

Opt copii vietnamezi abandonați într-o remorcă de un șofer român. „Nu am știut că sunt oameni acolo”

BOOM Economic! Marea Britanie va înflori dacă părăsește UE fără un acord