in

Discriminare înainte de Brexit. Românii, supuși la interviuri pe Aeroportul Gatwick

O situație cel puțin ciudată a avut loc vineri, 17 noiembrie, pe Aeroportul Gatwick din sudul Londrei. Pasagerii români au fost trimiși la un singur ghișeu, unde au fost luați la întrebări de polițistul de frontieră.

Un pasager al zborului WizzAir de la București, care aterizase în jurul orei 17.00 a declarat pentru Ziarul Românesc că toți românii au fost anunțați să meargă pe o anumită bandă. „Eu am pașaport electronic, deci aș fi putut să ies direct, însă am fost îndrumată către acel ghișeu”, a spus pasagerul respectiv. Persoana a repetat de mai multe ori că era vorba doar despre români: „ofițerii întrebau dacă ești român și te trimiteau la coada respectivă”.

Acolo, spune acesta, oamenii erau întrebați unde lucrează sau la cine vin. Acest lucru nu se întâmpla cu alți cetățeni ai Uniunii Europene, fiind vizați doar românii, după cum ne-a declarat pasagerul respectiv.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

În urmă cu două săptămâni, ministrul român pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, declara că românii nu vor fi discriminați în procesul Brexit, ci vor avea aceleași drepturi cu cetățenii celorlalte state europene. Se pare că partea britanică nu ține cont de acest lucru și discriminează cetățenii români chiar înainte de ieșirea din Uniunea Europeană.

Studiu: Studenții români din străinătate nu se simt discriminați, în contextul socio-politic actual

Iohannis și Cioloș sunt de acord cu discriminarea românilor în UK. Activist: „Ne-au vândut ca pe vite!”

Un medic român a lăsat salariul mare din Anglia pentru a ajuta românii bolnavi de cancer

Irlanda. Rețea de cerșetori români acuzată de obstrucționarea traficului rutier și pietonal