in

Guvernul May, amenințat cu o nouă moțiune de cenzură. Corbyn: „Este nevoie de alegeri generale”

Opoziția din Marea Britanie va forţa supunerea la vot a unei  noi moțiuni de cenzură în cazul în care premierul Theresa May pierde din nou în parlament votul asupra acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, a anunțat liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, potrivit Reuters.

„Am avut deja o moțiune de cenzură. Se pare că guvernul va prezenta din nou propunerile în parlament în săptămâna care vine. Presupun că va fi înfrânt din nou, întregul proces pe care îl conduce este contracronometru. Cred că în acel moment o moțiune de cenzură ar fi potrivită. Și atunci va trebui să spunem că trebuie să aibă loc alegeri generale”, a spus Corbyn.

Liderul laburiștilor le-a adresat parlamentarilor din întregul spectru politic britanic invitația de a discuta despre modul în care pot lucra împreună „pentru a găsi urgent o cale de a depăși impasul Brexit”.

Pe de altă parte, ministrul de Finanțe, Philip Hammond, a estimat că nu există suficient sprijin parlamentar pentru ca acordul de retragere să fie adoptat de legislativul de la Londra, dar s-a declarat optimist în legătură cu rezultatul final al votului.

El a spus că unii colegi și-au schimbat opinia cu privire la acordul cu UE din cauză că alternativele sunt neplăcute.

Parlamentul de la Londra a aprobat joi seară moțiunea prin care guvernul va cere o amânare a Brexit, după data de 29 martie, amânare care mai trebuie însă acceptată și de liderii europeni.

În textul moțiunii este menționat că dacă până pe 20 martie Camera Comunelor aprobă un acord privind Brexit, atunci executivul va solicita Uniunii Europene o scurtă amânare a retragerii din UE, până la 30 iunie, pentru ca în acest timp să fie adoptată legislația necesară ieșirii din blocul comunitar.

Dacă nu se reușește votarea unui acord până pe 20 martie, atunci se va solicita o amânare mai lungă a ieșirii din UE. Orice amânare trebuie aprobată și de liderii europeni, care se reunesc pe 21-22 martie la Bruxelles.

Au renunțat la Londra pentru a deschide o afacere în Cluj. London Brothers pentru vegani și gurmanzi

Român arestat sub suspiciunea de sclavie modernă și trafic de ființe umane