in

Ministru al Guvernului May, anunț neașteptat cu privire la Brexit: „Cerințele UE sunt imposibile, ne pregătim să ieșim din UE fără o înțelegere”

Un ministru al Guvernului May a anunțat că, după summitul de la Salzburg, Marea Britanie nu mai are decât varianta unui Brexit fără nicio înțelegere, așa numitul „hard Brexit”.

Potrivit Daily Express, ministrul Transporturilor, Chris Grayling, a declarat că cerințele UE cu privire la frontiera irlandeză sunt „imposibile”.

Grayling, unul dintre susținătorii fervenți ai plecării din UE în timpul campaniei pentru referendumul din 2016, a spus că „ceea ce cere Uniunea Europeană pentru Irlanda de Nord este imposibil de acceptat pentru Marea Britanie”.

„Dacă vor rămâne în această poziție, nu va fi nicio înțelegere”, a declarat acesta. „Există lucruri pe care personal un le-aș acepta și nici prim-ministrul nu le va accepta”, a mai spus Grayling.

„Premierul a stabilit linii care prevăd că această țară nu va rămâne pe piața unică, nu vom rămâne în uniunea vamală – sunt de acord cu ea, aceasta este poziția guvernului. Nici nu vom accepta o graniță între Irlanda de Nord și restul Regatului Unit”, mai este de părere ministru l conservator.

„Ne pregătim acum pentru opțiunea unui Brexit fără acord. Nu vrem să ajungem acolo, nu ne așteptam să ajungem acolo. Dar partenerii noștri europeni, dacă doresc să ajungă la un acord, trebuie să găsească o modalitate de a înțelege că există unele lucruri pe care nu le putem acepta”, a mai anunțat Grayling.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, în mod neașteptat, joi, 20 septembrie, la sfârșitul unui summit tensionat din Austria, că propunerea pentru un acord Brexit elaborată de Theresa May nu ar fi „funcțională”.

UE27 a stabilit, de asemenea, un termen limită pentru soluționarea problemei frontierei irlandeze, în ciuda faptului că premierul a mărturisit cu doar câteva ore înainte, în cadrul unei întâlniri private cu omologul său irlandez, Leo Varadkar, că este “imposibil” să se ajungă la un compromis în doar câteva săptămâni.

Vorbind reporterilor după încheierea summitului, May a spus: „Cartea noastră albă rămâne singura propunere serioasă și credibilă pe care o avem pentru a atinge acest obiectiv”.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, îi face mincinoși pe liderii campaniei pro-Brexit

Român acuzat că a traficat o femeie pentru prostituție

București. Conducerea Jandarmeriei, pusă sub acuzare de Parchetul General în dosarul protestului din 10 august