in

Nigel Farage: „Mă întorc la conducerea UKIP dacă Brexit nu este pus pe drumul cel bun”

„N-am crezut niciodată că o să spun asta din nou, dar guvernarea nu-mi dă de ales”, a declarat fostul lider UKIP, Nigel Farage în legătură cu întoarcerea sa la conducerea formațiunii extremiste intrată într-un con de umbră după referendumul pentru Brexit din 2016.

Farage a amenințat că va reveni ca lider al Ukip pentru a treia oară, cu excepția cazului în care Brexit este pus „pe drumul cel bun”, în urma demisiillor din Cabinetul May.

Europarlamentarul a avertizat că va face campanie „în toate zonele” Regatului Unit dacă articolul 50 este suspendat sau întârziat, o mișcare pe care a descris-o drept „propria linie roșie”.

„În martie 2019, actualul lider al Ukip, Gerard Batten, va ajunge la sfârșitul mandatului său”, a scris el într-un articol pentru TheTelegraph, citat de The Independent. „Cu excepția cazului în care Brexit este din nou pe drumul cel bun, până atunci, va trebui să mă gândesc serios să revin ca lider Ukip”.

„N-am crezut niciodată că o să spun asta din nou, dar guvernarea nu îmi dă de ales. Ultima trădare a Brexit trebuie inversată”, a spus el.

În vârstă de 54 de ani, Farage a acuzat-o pe Theresa May de trădarea electoratului ca urmare a strategiei pentru Brexit a guvernului, convenită săptămâna trecută, care a declanșat, în cele din urmă, demisia lui Boris Johnson, secretarul de externe, și David Davies, secretar de la Brexit.

BREAKING NEWS! Boris Johnson a demisionat din funcția de ministru de Externe

Un campion britanic de raliu vrea să cucerească Transfăgărășanul

Trupa Subcarpați revine la Londra în toamnă. Biletele s-au pus deja în vânzare