in

Theresa May cere renegocierea acordului. Jean-Claude Juncker: „Nu va fi nicio renegociere”

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a spus premierului Theresa May în timpul discuțiilor de azi de la Bruxelles că nu va exista renegocierea acordului Brexit.

El a adăugat că UE este gata să mai lucreze la declarația politică, un document separat de acordul de retragere.

„În pofida provocărilor, cei doi lideri au căzut de acord ca echipele lor să discute dacă se poate găsi o cale prin care să se obțină sprijin în Parlamentul Regatului Unit și să se respecte liniile directoare convenite de Consiliul European”, se arată într-o declarație comună a celor doi.

Juncker și May se vor întâlni din nou înainte de sfârșitul lunii februarie. De asemenea, ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, și negociatorul UE, Michel Barnier, vor purta discuții la Strasbourg luni, 11 februarie.În timpul discuțiilor de joi, 7 februarie, care au durat aproximativ 90 de minute, Theresa May a prezentat cererea parlamentarilor britanici pentru o „modificare legală obligatorie a termenelor”, în timp ce Juncker „a subliniat că UE27 nu va redeschide acordul de retragere”.

Theresa May a fost acuzată că a provocat rău națiunii, de către fostul premier conservator, Sir John Major, care a reiterat ceea ce a spus liderul european Donald Tusk, cum că populația nu îi va „uita sau ierta” pe cei responsabili de Brexit.

Nici liderul laburist Jeremy Corbyn nu a scăpat de critici. El a fost acuzat de proprii parlamentari că a permis să se deschidă calea unui „Brexit conservator” și a abandonat cele două planuri de la referendumul din 2016.

Londra. Tânăr român, premiat de Regina Marii Britanii pentru rezultatele excepționale obținute la Imperial College

Tudose, despre intervenția jandarmilor la mitingul Diasporei: „O întreb pe Carmen Dan: A fost ordin de partid?”