in

Theresa May, în corzi. Nu mai poate supune votului același acord cu UE. Decizie de ultimă oră luată în Camera Comunelor

Președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a luat o decizie conform căreia premierul britanic Theresa May nu mai poate supune votului același proiect de acord Brexit respins de două ori de membrii Camerei Comunelor.

Bercow a atras atenția că va bloca organizarea unui nou vot pe tema Acordului Brexit în Camera Comunelor dacă documentul nu va fi „substanțial diferit” de primele două versiuni.

Liderul a invocat o regulă procedurală veche de 400 de ani care interzice voturile parlamentare repetate pe aceeași temă într-un interval scurt. „Guvernul nu are legitimitatea de a propune din nou în Camera Comunelor un proiect de lege care nu este substanțial diferit de cel de săptămâna trecută”, a declarat John Bercow, potrivit Sky News.

Decizia aceasta nu trebuie considerată ca fiind ultimul meu cuvânt pe această temă. Are doar rolul de a indica ce test trebuie trecut de Guvern pentru a putea organiza un nou vot în această sesiune parlamentară”, a subliniat Bercow.Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat, joi seară, planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puțin pe 30 iunie.

Camera Comunelor a respins de două ori acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul

May anunțase luni seară că obținuse clauze juridice pentru garantarea statutului temporar al măsurilor adoptate la frontiera irlandeză.

Doncaster. O româncă susține că a fost atacată în fața casei de un grup de adolescenți

Român umilit pe Internet. Fiul unui milionar britanic a angajat un român ca să îi care haina și să îi aprindă țigările – VEZI VIDEO