in

100.000 DE MORȚI de COVID în Marea Britanie. Boris Johnson transmite condoleanțe familiilor: „Am făcut tot ce am putut”

Premierul britanic Boris Johnson a transmis, în această seară, condoleanțe familiilor victimelor COVID din Marea Britanie, după ce numărul morților a depășit oficial 100.000.

Primul ministru a spus la conferința de presă din Downing Street că îi pare „profund rău” de viețile pierdute, mai ales că duminica aceasta se împlinește un an de când primele două persoane infectate cu coronavirus din Marea Britanie au fost duse la spitalul din Newcastle.

De atunci, 375.000 de oameni au fost internați, iar cel puțin 100.162 au murit, potrivit cifrelor Ministerului Sănătății care a anunțat astăzi încă 1.631 de persoane decedate.

Boris Johnson a spus: „În această zi, ar trebui să repet cu adevărat că îmi pare profund rău pentru fiecare viață pierdută și, desigur, în calitate de prim-ministru, îmi asum întreaga responsabilitate pentru tot ceea ce a făcut Guvernul.”

Cifre ONS: Marea Britanie a depășit pragul de 100.000 de morți de COVID

„Ceea ce vă pot spune este că am făcut cu adevărat tot ce am putut și continuăm să facem tot ce putem, pentru a minimiza pierderile de vieți și pentru a minimiza suferința într-o etapă foarte, foarte dificilă, de criză pentru țara noastră și vom continua să facem asta.”

Tot astăzi, numărul infectărilor a fost cu mult sub cel anunțat acum două săptămâni, fiind raportate 20.089 de cazuri pozitive.

Deși vârful infectărilor pare să fi trecut, numărul persoanelor spitalizate este încă „incredibil de mare”, a spus profesorul Whitty, care l-a însoțit pe premier la conferința de presă.

Atât el, cât și primul ministru au ținut să menționeze că restricțiile nu vor fi ridicate prea curând.

Între timp, se pare că Marea Britanie și-a ratat ținta de vaccinare pentru a doua zi consecutiv, după ce doar 279.757 de persoane au primit o primă doză de vaccin, cu 100.000 mai puțin decât cifra preconizată de Guvern.

Ținta este ca 15 milioane de persoane să fie vaccinate până la mijlocul lunii februarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cifre ONS: Marea Britanie a depășit pragul de 100.000 de morți de COVID

Statul britanic plătește cetățenii europeni să părăsească Regatul Unit. Pot primi până la 2.000 de lire sterline pentru relocare