in

Cifre ONS: Marea Britanie a depășit pragul de 100.000 de morți de COVID

Numărul morților de coronavirus din Marea Britanie a depășit pragul de 100.000, arată cifrele oficiale.

Datele de la Oficiul Național de Statistică (ONS) arată că, până pe 15 ianuarie, s-au înregistrat 103.704 de decese ale persoanelor infectate cu COVID, de la începutul pandemiei.

Cifra este ușor mai mică decât cea furnizată de Ministerul Sănătății, de 98.531, din cauză că ONS include toate persoanele moarte unde infectarea cu COVID este trecută pe certificatele de deces.

Marea Britanie a suferit un val de iarnă devastator cauzat de varianta mutantă super-contagioasă, descoperită pentru prima dată în Kent, sud-estul Angliei. Noua tulpină a declanșat un tsunami de infectări și internări în spitale.

Doar patru țări, SUA (421.129), Brazilia (217.664), India (153.587) și Mexic (150.273), care au populații mult mai mari, au suferit un număr mai mare de morți, arată Daily Mail.

Număr fără precedent de decese provocate de coronavirus în Marea Britanie. Alertă MAXIMĂ!

Experții spun că unul dintre factorii care stau la baza uriașei cifre din Marea Britanie a fost eșecul guvernului de a proteja persoanele vulnerabile și vârstnice din casele de îngrijire – unde s-au înregistrat reprezintă un sfert din toate decesele.

Cifrele ONS separate arată că decesele din casele de îngrijire aproape s-au triplat în ultimele două săptămâni.

Au existat 1.705 decese raportate Comisiei pentru Calitatea Îngrijirii în săptămâna care s-a încheiat la 2 ianuarie, față de 661, în urmă cu două săptămâni.

De asemenea, peste 30.000 de rezidenți ai azilurilor din Anglia și Țara Galilor au trecut Covid-19 pe certificatul de deces, arată cifrele provizorii ale ONS.

Cum totalul ONS este calculat până la data de 15 ianuarie, este foarte posibil ca în acest moment cifra reală a celor morți de COVID să fie în jur de 120.000.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Oamenii își anulează vacanțele în străinătate după ce au aflat că trebuie să stea în carantină la hotel pe banii lor

100.000 DE MORȚI de COVID în Marea Britanie. Boris Johnson transmite condoleanțe familiilor: „Am făcut tot ce am putut”