in

8.500 de militari americani, în stare de alertă pentru a fi trimiși în Europa de Est

Aproximativ 8.500 de militari americani au fost puși în stare de alertă sporită pentru a fi trimişi în Europa de Est, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, potrivit CNN.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a emis ordinele de pregătire pentru desfășurare la ordinul președintelui Joe Biden. Kirby a precizat că nu a fost luată nicio decizie finală de desfășurare a trupelor.

La începutul zilei de luni, CNN a relatat că administrația Biden se afla în etapele finale de identificare a unităților militare specifice pe care dorește să le trimită în Europa de Est, potrivit mai multor oficiali americani și din domeniul Apărării.

Vin ruşii! Un deputat AUR cere măsuri urgente: „Săpaţi şanţuri, minaţi podurile!”

Președintele Biden a discutat opțiunile de consolidare a nivelului de trupe americane în țările baltice și în Europa de Est cu principalii săi oficiali militari în timpul unei ședințe de informare la Camp David sâmbătă, potrivit unui oficial de rang înalt.

În timp ce SUA devin tot mai alarmiste în legătură cu posibilitatea unui atac iminent din partea Rusiei, preşedintele american urmează să aibă discuţii în „Situation Room” cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedintele francez, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz, premierul italian, Mario Draghi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, preşedintele polonez Andrzej Duda şi premierul britanic, Boris Johnson.

8.500 de militari americani, în Europa de Est. Situaţia la graniţa Ucrainei

Luni, NATO a anunțat că își va suplimenta forțele în Europa de Est cu mai multe nave și avioane de luptă. Anunțul Alianței vine în condițiile în care Rusia refuză să renunțe la activitatea amenințătoare în apropierea granițelor Ucrainei.

Potrivit celei mai recente evaluări a serviciilor de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, peste 127.000 de militari au fost mobilizați la granița cu Ucraina. În același timp, oficialii americani au precizat că Moscova poate porni în orice moment o invazie în țara vecină.

Marea Britanie își retrage mai mulți membri ai ambasadei din Ucraina

În acest context, Marea Britanie a acuzat Rusia că intenționează să „instaleze un lider pro-rus la Kiev, în timp ce se gândește dacă să invadeze și să ocupe Ucraina”, informații calificate drept ”fake news” de Moscova.

Totodată, Rusia neagă că plănuiește să invadeze Ucraina și acuză SUA și NATO de escaladarea tensiunilor din cauza sprijinului lor pentru Kiev. Discuțiile recente dintre Occident și Rusia nu au înregistrat progrese. Moscova cere ca NATO să-și ia angajamentul că Ucraina nu se va alătura Alianței și să-și retragă forțele militare din România și Bulgaria, solicitări reprinse de Occident.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

RUSIA trimite nave de război în apropierea Marii Britanii. Vase rusești în largul coastei irlandeze

RUSIA trimite nave de război în apropierea Marii Britanii. Vase rusești în largul coastei irlandeze

Boris Johnson, petrecere de ziua lui, în Downing Street, în timpul lockdown. Laburiștii: „Trebuie să plece”

Boris Johnson, petrecere de ziua lui de naștere, în Downing Street, în timpul lockdown. Laburiștii: „Trebuie să plece”