in

Boris Johnson, petrecere de ziua lui de naștere, în Downing Street, în timpul lockdown. Laburiștii: „Trebuie să plece”

Boris Johnson, petrecere de ziua lui, în Downing Street, în timpul lockdown. Laburiștii: „Trebuie să plece”

Premierul Boris Johnson și-a sărbătorit ziua de naștere, în 2020, înconjurat de angajați și familie, la reședința din Downing Street, cu toate că regulile pandemiei nu permiteau acest lucru.

Potrivit The Independent, un grup s-a alăturat familiei Johnson în aceeași seară, afirmație respinsă de guvern.

„Acest lucru este total neadevărat. În conformitate cu regulile de la acea vreme, premierul a găzduit un număr mic de membri ai familiei în acea seară”, a declarat un purtător de cuvânt al executivului.

Potrivit ITV, designerul de interior Lulu Lytle – cea care a fost implicată în scandalul privind finanțarea renovării apartamentului premierului – a participat la întâlnirea de după-amiază.

O purtătoare de cuvânt a companiei lui Lytle a declarat că aceasta a fost în Downing Street pe 19 iunie pentru a lucra la renovare.

„Lulu nu a fost invitată la nicio zi de naștere a premierului. Lulu a intrat pentru scurt timp în camera cabinetului, așa cum i s-a cerut, în timp ce aștepta să vorbească cu premierul”, a spus purtătorul de cuvânt.

Alături de Johnson și soția sa au fost Martin Reynolds, secretarul său privat, precum și consilierii speciali guvernamentali, dar și personalul de operațiuni și evenimente.

Liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer, a declarat cu privire la acest aspect că Boris Johnson a devenit o „distragere a atenției naționale”, adăugând: „Trebuie să plece”.

Liderul laburist a adăugat: „Avem un prim-ministru și un guvern care își petrec tot timpul ștergând nenorocirea și înșelăciunea, în timp ce milioane de oameni se luptă să-și plătească facturile”.

Lui Boris Johnson i se cere demisia în urma scandalului chefului din Downing Street: „Petrecerea s-a terminat, mincinos nerușinat!”

Liderul liberal-democraților, Sir Ed Davey, a spus la rândul său că este timpul ca premierul să „salveze țara și să demisioneze”.

El a adăugat: „Este clar că ancheta condusă de Sue Gray nu este potrivită scopului. Poliția Metropolitană trebuie să investigheze acest lucru pentru a oferi dreptate milioanelor de oameni care au sacrificat atât de mult în timpul acestei pandemii.”

În iunie 2020, scrie The Independent, toate adunările sociale în interior erau interzise în temeiul legilor COVID. Boris Johnson a cerut publicului „să dea dovadă de reținere și să respecte regulile”, în timpul unei conferințe de presă, cu nouă zile înainte de ași sărbători ziua de naștere încălcând exact aceste reguli.

În urma acuzațiilor, multe persoane au distribuit pe Twitter o scrisoare pe care domnul Johnson i-a scris-o unei fetițe de șapte ani în martie 2020, după ce aceasta și-a amânat propria petrecere de naștere din cauza regulilor Covid. „Josephine ne dă un mare exemplu tuturor”, a scris premierul pe Twitter.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

militari americani europa de est

8.500 de militari americani, în stare de alertă pentru a fi trimiși în Europa de Est

Lovitură pentru Boris Johnson. Poliția anchetează petrecerile de la Guvern din lockdown

Lovitură pentru Boris Johnson. Poliția anchetează petrecerile de la Guvern din lockdown