in

A treia doza de vaccin – protecție de 95% împotriva riscului de deces cauzat de Omicron

A treia doza de vaccin - protecție de 95% împotriva riscului de deces cauzat de Omicron

Dozele de supra-rapel le vaccinurilor anti-COVID-19 sporesc protecția împotriva riscului de deces cauzat de varianta Omicron cu până la 95% pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani, a anunțat Agenția pentru Siguranță Sanitară din Marea Britanie (UKHSA), citată de Reuters.

Potrivit reprezentanților UKHSA, la aproximativ șase luni după administrarea dozei a doua a oricărui vaccin anti-COVID-19, protecția împotriva riscului de deces cauzat de Omicron este de circa 60% în rândul persoanelor de peste 50 de ani. În schimb, această protecție crește până la aproximativ 95% la două săptămâni după administrarea dozei „booster”.

UKHSA a mai spus că datele medicale au continuat să arate niveluri înalte de protecție oferite de dozele „booster” și împotriva riscului de spitalizare.

Boris Johnson îi imploră pe britanici să își facă a treia doză: „Vine un val mare de Omicron”

Eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de circa 90% pentru vaccinul Pfizer-BioNTech și a scăzut apoi la 75% după 10-14 săptămâni de la administrarea dozei „booster”.

În cazul vaccinului Moderna, eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de 90-95% în primele nouă săptămâni după administrarea dozei „booster”.

„Dovezile sunt clare – vaccinul contribuie la protejarea noastră a tuturor împotriva efectelor COVID-19, iar dozele ‘booster’ oferă niveluri ridicate de protecție împotriva riscurilor de spitalizare și de deces pentru cei mai vulnerabili membri din societatea noastră”, a declarat Mary Ramsay, coordonatoarea departamentului de imunizare din cadrul UKHSA.

UKHSA a publicat, de asemenea, o analiză preliminară privind eficacitatea vaccinurilor împotriva unei sub-variante Omicron, denumită BA.2, care s-a răspândit recent în Marea Britanie și în Danemarca, descoperind un nivel similar de protecție împotriva formelor simptomatice de COVID-19.

„După două doze, eficacitatea era de 9% și 13% pentru BA.1 respectiv BA.2 la cel puțin 25 de săptămâni. Aceasta a crescut la 63% pentru BA.1 și la 70% pentru BA.2 după două săptămâni de la vaccinarea cu doza ‘booster’”, a precizat UKHSA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

VIDEO - Urmărire ca-n filme după o spargere în centrul Londrei. Doi oameni au fost târâți afară dintr-o mașină

VIDEO – Urmărire ca-n filme după o spargere în centrul Londrei. Doi oameni au fost târâți afară dintr-o mașină

Ministrul britanic de Externe, acuzat că a cheltuit JUMĂTATE DE MILION de lire sterline ca să zboare în Australia

Ministrul britanic de Externe, acuzat că a cheltuit JUMĂTATE DE MILION de lire sterline ca să zboare în Australia