in

Ministrul britanic de Externe, acuzat că a cheltuit JUMĂTATE DE MILION de lire sterline ca să zboare în Australia

Ministrul britanic de Externe, acuzat că a cheltuit JUMĂTATE DE MILION de lire sterline ca să zboare în Australia

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a folosit un avion privat pentru a ajunge în Australia, la un cost „grotesc” de 500.000 de lire sterline, arată rapoarte citate de presa din Regatul Unit.

Călătoria ministrului de Externe a fost catalogată drept „risipă ridicolă” de bani publici și atacată din motive de mediu.

The Independent scrie că ministra a ales să nu ia unul dintre zborurile zilnice la clasa business până la Sydney și a insistat în schimb să zboare 22.000 de mile „înspre, dinspre și în interiorul Australiei” cu un avion privat guvernamental.

Ar fi ajuns mai repede și cu cel puțin 492.000 de lire sterline mai ieftin dacă ar fi optat pentru un bilet la clasa business, arată Metro.

Nu este prima dată când Truss – văzută pe scară largă ca un lider care va prelua funcția de prim-ministru în cazul în care Boris Johnson va fi înlăturat – șochează cu cheltuielile ei.

Boris Johnson, presat să demisioneze de proprii parlamentari. Cine ar putea fi următorul prim ministru

Cel mai recent incident a fost raportat de The Times care a scris la începutul acestei luni că ministrul conservator a respins sfatul serviciului public de a căuta un restaurant mai ieftin – și a găzduit în schimb un prânz de 1.400 de lire sterline pe banii contribuabililor.

Ea a cheltuit sute de lire sterline doar pe gin și vin la restaurantul Tory din Mayfair.

Purtătorul de cuvânt al SNP, Deidre Brock, a numit-o pe Truss, „Lavish Liz” și a numit călătoria în Australia o „folosire abuzivă grotescă a banilor contribuabililor pentru a-și finanța stilul de viață ridicat”.

Aeronava Airbus A321 a Guvernului britanic este amenajată cu paturi și „un interior VIP”, scrie The Independent, adăugând că zborurile au consumat aproximativ 150 de tone de combustibil și au generat 500 de tone de CO2.

The Independent a adăugat că cel mai scump bilet la clasa business pentru a acoperi întregul itinerariu – inclusiv paturi – ar fi costat 7.712 de lire sterline cu Qantas.


…Ministrul britanic de Externe, acuzat că a cheltuit JUMĂTATE DE MILION de lire sterline ca să zboare în Australia…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A treia doza de vaccin - protecție de 95% împotriva riscului de deces cauzat de Omicron

A treia doza de vaccin – protecție de 95% împotriva riscului de deces cauzat de Omicron

AUR, întâlniri cu românii în biserici din diaspora, inclusiv în Marea Britanie

AUR, întâlniri cu românii în biserici din diaspora, inclusiv în Marea Britanie