Menu
in

Alarmă pentru creșterea bruscă a înregistrărilor Airbnb în zonele de coastă din Anglia și Țara Galilor, în detrimentul CHIRIAȘILOR

Știri UK: Alarmă pentru creșterea bruscă a înregistrărilor Airbnb în zonele de coastă din Anglia și Țara Galilor, ce a provocat temeri că unele zone de la malul mării vor deveni “parcuri tematice pentru cei bogați”.
Numărul de “locuri întregi” de închiriat în locurile de coastă din Anglia și Țara Galilor a crescut cu 56% între 2019 și 2022, comparativ cu 15% în zonele care nu sunt de coastă, potrivit unei analize.
Aceasta duce la favorizarea turiștilor în detrimentul chiriașilor, scrie The Guardian.

O familie din Leicester a câștigat o vilă de trei milioane de lire sterline, însă o vinde: ”Mulți bogați în jur, costuri de întreținere uriașe”

Alarmă pentru creșterea bruscă a înregistrărilor Airbnb în zonele de coastă din Anglia și Țara Galilor

Această creștere înseamnă că zonele de coastă au acum o rată de trei ori mai mare de anunțuri Airbnb pe locuință decât în zonele noncostiere, față de o rată dublă înainte de pandemie.

Militanții pentru locuințe spun că această tendință indică faptul că proprietarii din orașele populare de la malul mării și din locurile liniștite de pe coastă ar putea favoriza turiștii în detrimentul chiriașilor, într-un moment în care multe astfel de comunități sunt afectate de creșterea costurilor de trai, a prețurilor ipotecare și a prețurilor locuințelor.

“Turiștii nu vor să viziteze orașe fantomă. Iar cei mai mulți oameni nu își pot permite să locuiască într-un parc tematic conceput pentru vizitatorii mai bogați”, a declarat Will McMahon, directorul organizației caritabile Action on Empty Homes, care a coordonat campania Action on Short Lets.

”Ucide comunitățile!”

El a adăugat că situația actuală “ucide în cele din urmă chiar comunitățile care erau considerate cândva ca făcând parte din atracția pentru vizitatori”.

Analiza, care calculează numărul de anunțuri Airbnb anunțate ca fiind un “loc întreg” de închiriat – spre deosebire de o cameră într-o casă sau o cameră comună – ca rată a stocului local de locuințe în regiunile de raportare statistică cunoscute sub numele de middle-layer super output areas, a constatat că, în mai 2019, una din 105 locuințe din zonele de coastă din Anglia și Țara Galilor a fost anunțată ca fiind un Airbnb.

În mai 2022, era una din 67 de locuințe de coastă, în timp ce în localitățile din interiorul țării era una din 196 de proprietăți, potrivit Inside Airbnb, un proiect necomercial care își propune să evidențieze impactul acestui serviciu asupra piețelor rezidențiale de locuințe.

Unele locații de la malul mării aveau o proporție mult mai mare de anunțuri Airbnb.

Una din patru case și apartamente din Woolacombe, Georgeham & Croyde, în nordul Devon, erau listate pe Airbnb în luna mai a acestui an, față de una din șase în 2019, la fel ca și casele din Scores, cu vedere la mare, din St Andrews, Scoția.

Și una din cinci locuințe din St Ives & Halsetown din Cornwall a fost listată, în timp ce una din șase proprietăți din orașul Newquay din Cornwall și Whitby din North Yorkshire au fost anunțate pe site.

Rata anunțurilor Airbnb în zonele de coastă din Marea Britanie a crescut cu 40% în perioada de trei ani, comparativ cu 17% în localitățile din interiorul țării. Dintre cele 50 de zone cu cea mai mare proporție de anunțuri Airbnb pe locuință, două treimi se aflau în zonele de coastă, deși localitățile de coastă reprezintă doar un sfert din zonele mici acoperite de analiză.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
Exit mobile version