Menu
in

Chiria medie la Londra atinge recordul de 533 de lire sterline pe săptămână, lipsă acută de case sau apartamente de închiriat

Luna trecută, chiria medie în Londra a atins un nivel record de 553 de lire sterline pe săptămână, aproape 30 de solicitanți concurând pentru fiecare proprietate, proprietarii profitând de cererea în creștere și de lipsa de proprietăți noi pe piața din capitală.

Prețul mediu al chiriei în septembrie a eclipsat recordul anterior de 549 de lire sterline, stabilit în iunie, potrivit celor mai recente date ale agențiilor imobiliare Foxtons, lupta pentru proprietăți declanșând războaie ale ofertelor, “audiții” și proprietari care au cerut chirii cu șase luni până la un an în avans, scrie The Guardian.

O familie din Leicester a câștigat o vilă de trei milioane de lire sterline, însă o vinde: ”Mulți bogați în jur, costuri de întreținere uriașe”

Chiria medie la Londra atinge recordul de 533, 29 de chiriași concurează pentru fiecare proprietate

În medie, 29 de chiriași concurează pentru fiecare proprietate – în ușoară scădere față de cei 33 de solicitanți pentru fiecare nou anunț din august – cele mai ridicate niveluri înregistrate în ultimii cel puțin trei ani.

“Piața închirierilor în septembrie a continuat să crească, în condițiile în care am atins un nou nivel record pentru prețul mediu de închiriere”, a declarat Gareth Atkins, directorul general de închirieri la Foxtons. “Această cerere a fost declanșată de un număr uriaș de noi chiriași în căutarea unei proprietăți. Studenții s-au întors fizic în Londra după Covid, relocările corporatiste s-au reluat în ritm alert, iar creșterea ratelor dobânzilor i-a convins pe unii cumpărători să continue să închirieze în viitorul imediat.”

În septembrie au existat cu 38% mai puține anunțuri noi față de anul trecut și, în condițiile în care peste trei sferturi dintre chiriași au ales să reînnoiască mai degrabă decât să se mute, este puțin probabil ca presiunea asupra prețurilor pe piața chiriilor să se reducă prea curând.

Centrul Londrei rămâne cea mai scumpă zonă a capitalei, chiria crescând cu 30% de la an la an, ajungând luna trecută la un nivel record de 636 de lire sterline pe săptămână.

În septembrie, chiriașii au cheltuit 101% din bugetul înregistrat pentru a-și asigura o proprietate, o creștere de 3% față de august.

Sudul și estul Londrei s-au confruntat cu cea mai mare concurență, cu 37 de solicitanți pentru fiecare proprietate, în timp ce cea mai mare creștere lunară a fost în nord, cu 20% mai mulți solicitanți pentru fiecare instrucțiune.

Bugetul mediu săptămânal al chiriașilor a fost luna trecută de 494 de lire sterline, în ușoară scădere față de cele 500 de lire sterline pe săptămână înregistrate în august. Cu toate acestea, bugetele au fost cu 6% mai mari comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Centrul și estul Londrei au continuat să înregistreze cele mai mari creșteri de la un an la altul, cu 12% și, respectiv, 11%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version