Menu
in

ALERTĂ MAXIMĂ: Varianta braziliană a coronavirusului a ajuns în Regatul Unit. Este mai contagioasă și rezistentă la vaccinuri

Trei cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului, extrem de transmisibilă, au fost descoperite în Anglia și alte trei în Scoția, scrie The Guardian.

Oficialii britanici au declarat că sunt încă în căutarea uneia dintre cele șase persoane infectate cu varianta braziliană.

Public Health England a declarat că trei cazuri ale variantei au fost detectate în Anglia și trei în Scoția, dar că identitatea unuia dintre cei infectați nu este cunoscută, deoarece nu au furnizat datele de contact.

Varianta P1, cunoscută și sub numele de B1128, are unele dintre aceleași mutații ca cea extrem de contagioasă din Africa de Sud și a fost identificată pentru prima dată în Manaus, Brazilia, în ianuarie. Se pare că nu răspunde destul de bine la vaccinurile actuale.

Două dintre cazuri provin dintr-o singură casă din sudul Gloucestershire, al cărui membru s-a întors din Brazilia la o lună după ce varianta a fost identificată pentru prima dată și cu cinci zile înainte să intre în vigoare politica de carantină la hoteluri.

Se consideră că o persoană din gospodărie a dezvoltat simptome, înainte de a face un test. Contactele sale au fost identificate și retestate, dar au fost făcute teste în zonele Bradley Stoke, Patchway și Little Stoke, ca măsură de precauție.

Sunt urmăriți, de asemenea, toți pasagerii care au ajuns pe același zbor Swiss Air Lines, LX318, din São Paulo, prin Zurich și a aterizat la Londra Heathrow, pe 10 februarie.

De asemenea, se caută încă un al treilea individ, care nu este conectat în prezent, a cărui identitate este necunoscută, deoarece nu a completat cardul de înregistrare de la trusa de testare Covid-19.

Peste 130 de cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, confirmate în România

Oficialii au declarat că testul a fost procesat pe 14 februarie, deci este probabil să fi fost făcut cu o zi sau două mai devreme.

„Prin urmare, cerem oricui care a efectuat un test pe 12 sau 13 februarie și nu a primit rezultatul sau are un card de testare completat, să sune la 119, în Anglia, sau 0300 303 2713, în Scoția, pentru asistență, cât mai curând posibil”, a anunțat PHE.

Politica hotelieră de carantină, menită să protejeze Marea Britanie împotriva noilor variante, a intrat în vigoare la 15 februarie. În Scoția, toate sosirile internaționale trebuie să intre în carantină hotelieră timp de 10 zile, în timp ce în Anglia regulile se aplică numai sosirilor din 33 de țări din „lista roșie”.

Trei persoane care locuiesc în nord-estul Scoției au fost testate pozitiv pentru varianta P1 după ce s-au întors din Brazilia, prin Paris. Aceștia au fost identificați în timp ce intrau în carantină. Alți pasageri din același zbor, care a aterizat în Aberdeen la începutul lunii februarie, sunt contactați ca măsură de precauție.

Este pentru prima dată când varianta P1 a fost detectată în Marea Britanie, deși o altă variantă braziliană, numită P2, a fost detectată anterior.

Un raport al cercetătorilor brazilieni arată că varianta P1 este „potențial asociată cu o creștere a transmisibilității sau a înclinației pentru reinfectarea persoanelor”. De asemenea, este posibil ca varianta să răspundă mai slab la vaccinurile actuale, dar experții spun că este nevoie de mai multă muncă pentru a înțelege acest lucru.

Marea Britanie a anunțat alte 6.035 de cazuri de coronavirus și a raportat 144 de persoane au murit în ultimele 24 de ore.

De asemenea, peste 20 de milioane de persoane au fost vaccinate cu prima doză în Regatul Unit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version