in ,

Peste 130 de cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, confirmate în România

Ministerul Sănătății a anunțat că până în prezent au fost confirmate în România 136 de cazuri de infectare cu noua tulpină COVID din Marea Britanie din 499 de probe analizate. Dintre acestea, 80 de cazuri sunt din București.

Au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, informează Ministerul Sănătății.

Anunțul ministerului vine la o zi după ce au fost depistate încă 45 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie.

Panică în Marea Britanie: A fost descoperită o nouă tulpină mutantă a coronavirusului

Cazurile confirmate sunt din București (80 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (5 cazuri), județul Suceava (5 cazuri), județul Botoșani (4 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (două cazuri), județul Caraș-Severin (două cazuri), județul Argeș (două cazuri), județul Gorj (două cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte un caz).

Cele 136 de cazuri confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, mai anunță Ministerul Sănătății.

Sursa: Libertatea
Românii din Scoția au prima biserică ortodoxă, în Dundee. De Crăciun s-a oficiat prima slujbă

Bărbat aflat în carantină la hotel, în Londra: „SUNT ȚINUT ÎMPOTRIVA VOINȚEI MELE!”