in

Anchetă în Marea Britanie cu privire la modul în care guvernul a gestionat pandemia

Marea Britanie va desfășura anul viitor o anchetă asupra modului în care guvernul a gestionat pandemia de COVID-19, a anunțat premierul Boris Johnson, relatează Reuters, citat de Agerpres.

„Acest proces va analiza în detaliu acțiunile statului”, a afirmat el în parlament. Ancheta va fi susținută printr-o lege care îi va oferi puteri extinse, a declarat Johnson.

Premierul a fost de acord anterior să se desfășoare o anchetă, însă a rezistat presiunii partidelor de opoziție ca ea să înceapă cât timp guvernul încă trebuie să gestioneze criza, spunând că este mult mai important ca atenția să se concentreze pe acest aspect şi pe planul de recuperare.

Însă, într-un discurs în parlament, el a declarat că ancheta va începe în primăvara lui 2022, odată ce presiunea va mai scădea, pentru a se evita relocarea unor resurse de la răspunsul la criză. El a atras atenția asupra riscului unei reactivări a virusului.

Boris Johnson a anunțat ce se întâmplă de luni, 17 mai. Ce restricții se ridică în Anglia în a treia fază a relaxării

Johnson nu a precizat coordonatele anchetei și nici cine o va conduce, spunând că este necesar să se consulte cu Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord asupra acestor chestiuni.


De asemenea, Boris Johnson a declarat că guvernul său examinează toate soluțiile posibile pentru a opri creșterea cazurilor de infectare cu varianta indiană a coronavirusului, inclusiv în orașul englez Bolton. „Această variantă ar putea fi mai transmisibilă (…), probabil chiar considerabil mai transmisibilă. Examinăm toate soluțiile posibile pentru focarele pe care le vedem la Bolton și în alte părți”, a asigurat el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Șase adolescenți, judecați pentru uciderea taximetristului român Gabriel Bringye

Cetățenii europeni fără locuri de muncă, reținuți și expulzați din Regatul Unit. „Ideea de a mă muta în Marea Britanie mă înspăimântă”