Angajații independenți a căror activitate a fost afectată de pandemia de coronavirus vor primi încă o subvenție, în august, a anunțat ministrul de Finanțe britanic. Acesta a mai menționat că aceasta va fi ultima subvenție pentru categoria de angajați menționată, scrie BBC.
Peste două milioane de angajați independenți au solicitat până acum prima subvenție, care a fost în valoare de până la 7.500 de lire sterline.
Aceștia, dar și alți angajați independenți, vor fi eligibili pentru o a doua plată, în august, de până la 6.570 de lire sterline, a anunțat ministrul de Finanțe Rishi Sunak.
Până în prezent, lucrătorii care desfășoară activități independente au beneficiat de o subvenție de 80% din profitul lor mediu, de până la 2.500 lire sterline pe lună, timp de trei luni. Aceasta s-a plătit într-o singură tranșă.
Schema de ajutor pentru angajații din Marea Britanie, prelungită până în OCTOMBRIE
Aproximativ 2,3 milioane de persoane s-au înscris pentru a lua această subvenție, în valoare totală de 6,8 miliarde de lire sterline.
Cei a căror activitate a fost afectată de coronavirus pot să mai solicite prima tranșă a sumei forfetare până la 13 iulie.
Ministrul Sunak a anunțat că cererile pentru o a doua subvenție impozabilă se vor deschide în august.
A doua tranșă va acoperi 70% din profiturile lunare medii ale solicitantului.
La fel ca și prima subvenție pentru angajații independenți, cea de-a doua va fi efectuată într-o singură plată, acoperind trei luni și va fi plafonată la 2.190 de lire pe lună, sau 6.570 de lire sterline în total. Solicitanții vor trebui să confirme că munca lor a fost afectată de pandemie, dar nu va fi obligatoriu să fi luat prima subvenție pentru a fi eligibili pentru a doua.
Spre deosebire de lucrătorii cu contract, angajații independenți ar putea continua din punct de vedere tehnic unele lucrări, în timp ce primesc sprijin din partea guvernului.
Spania introduce venitul minim de bază, ajutor de până la 1.000 de euro pentru familiile sărace
O serie de persoane care desfășoară activități independente, cum ar fi directorii care sunt plătiți în dividende și angajații independenți proaspăt înregistrați sunt nemulțumiți că nu pot beneficia de această facilitate guvernamentală, mai arată BBC.