in

Anglia a înregistrat 800.000 de cazuri de COVID extra. Cum a fost posibil

Anglia a înregistrat 800.000 de cazuri de COVID extra. Cum a fost posibil așa ceva

Numărul total de infecții cu Covid raportate pe site-ul Guvernului a crescut ieri cu sute de mii de extra cazuri, fiind incluse pentru prima dată reinfectările.

Revizuirea a adăugat peste 800.000 de cazuri noi la numărul total din Anglia, deoarece până acum reinfectările au fost incluse doar în actualizările zilnice și nu în totalul cumulat, scrie Daily Mail.

Duminică, numărul cumulat de cazuri din Regatul Unit era de 16.478.467, dar acesta a crescut la 17.315.893 de cazuri luni, 31 ianuarie. Noile cazuri zilnice au crescut, de asemenea, de la 69.007, duminică, la 92.368, ieri. Dar decesele au scăzut de la 56, lunea trecută, la 51 pe 31 ianuarie.

Actualizarea reduce rata de mortalitate a cazurilor (CFR) și ar putea însemna că infectarea cu Omicron se dovedește a fi chiar mai blândă decât se credea inițial, deoarece cercetările sugerează că două din trei persoane infectate cu Omicron au avut anterior COVID.

De când varianta Omicron a fost confirmată în Marea Britanie, la începutul lunii decembrie, au fost raportate aproximativ șase milioane de cazuri pozitive.

Săptămâna trecută, Oficiul Național de Statistică a publicat date care sugerează că riscul de reinfectare a fost de 16 ori mai mare în ultimele trei luni, comparativ cu perioada în care era dominantă varianta Delta.

Peste 200.000 de infectări cu COVID în Marea Britanie. Boris Johnson nu vrea noi restricții

Rowland Kao, profesor de epidemiologie și știință a datelor la Universitatea din Edinburgh, a declarat: „Datele suplimentare despre reinfecții vor fi utile, în special în acest moment, când este probabil ca reinfecțiile să apară cu o frecvență tot mai mare – și, prin urmare, rata a noilor infecții să fie din ce în ce mai reprezentativă pentru cursul epidemiei.”

„O estimare a ratei de reinfectare va ajuta să se determine când ar putea fi nevoie să se ia în considerare alte rapeluri”, a declarat acesta.

Site-ul Guvernului arată că: „Pe măsură ce pandemia continuă, este mai probabil ca oamenii să se reinfecteze cu COVID-19. Agențiile de sănătate publică din Marea Britanie actualizează acum datele de supraveghere pentru a include episoadele de reinfectare. Acestea vor fi numărate separat dacă există cel puțin 90 de zile între rezultatele pozitive ale testării.”

Rata Covid din Marea Britanie este de 0,94% – dar adăugarea a sute de mii de cazuri va reduce acest procent.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Un om fără rușine”: Boris Johnson refuză să demisioneze chiar și după ce s-a dovedit că a chefuit la Guvern în plin LOCKDOWN

„Un om fără rușine”: Boris Johnson refuză să demisioneze chiar și după ce s-a dovedit că a chefuit la Guvern în plin LOCKDOWN

Autoturism de lux furat din Marea Britanie, descoperit la Botoșani

Autoturism furat din Marea Britanie, descoperit la Botoșani