Menu
in

Anglia, amenințată de inundații, secete și creșterea nivelului mării. „NE ADAPTĂM SAU MURIM!”

Anglia trebuie să se pregătească pentru inundații și secete, creșterea nivelului mării și o presiune mai mare asupra aprovizionării cu apă, din cauza schimbărilor climatice, a declarat Agenția pentru Mediu, potrivit The Independent.

Avertismentul, făcut înainte de discuțiile climatice Cop26 din Glasgow, arată că măsurile de adaptare – asigurările că țara rezistă la efectele inevitabile ale schimbărilor climatice – sunt acum la fel de importante ca acțiunile de reducere a emisiilor de carbon.

Incidente de mediu mai multe și mai grave – cum ar fi inundațiile, lipsa apei și poluarea – sunt acum inevitabile, deoarece natura nu se poate adapta la fel de repede pe măsură ce clima se schimbă, a avertizat agenția.

Șefa Agenției de Mediu, Emma Howard Boyd, a declarat că este un caz de „ne adaptăm sau murim”, avertizând că Anglia se va confrunta inundații catastrofale precum cele din Germania, din această vară, dacă țara nu se pregătește.

Într-un raport înmânat guvernului lui Boris Johnson, Agenția de Mediu arată că apărarea tradițională împotriva inundațiilor nu va putea preveni toate inundațiile și eroziunea de coastă din Anglia.

Încălzirea globală va duce la creșterea nivelului mării în Londra

Creșterea populației și schimbările climatice vor crește, de asemenea, cererea de apă, ceea ce înseamnă că, dacă nu se iau alte măsuri, între 2025 și 2050, vor fi necesare mai mult de 3,4 miliarde de litri de apă pe zi pentru aprovizionarea cu apă a populației.

Furtuni și inundații în Mare Britanie, după canicula din septembrie. Mai multe zone sunt deja sub ape

Raportul agenției avertizează că, o încălzire globală cu 2 grade Celsius – precipitațiile de iarnă din Anglia vor crește cu aproximativ 6%, dar precipitațiile de vară vor scădea cu 15%, până în 2050.

De asemenea, nivelul mării din Londra ar putea crește între 23 și 29cm până în 2050 și aproximativ cu 45cm până în 2080. Nivelul mării ar putea crește cu 78 cm până în anii 2080 dacă temperaturile globale cresc cu peste 2C.

Howard Boyd a spus: „Criza climatică este globală, dar impactul este în orașul tău, la magazinul tău, în casa ta. Acțiunile de adaptare trebuie să fie parte integrantă a guvernului, a întreprinderilor și a comunităților, iar oamenii vor pune în curând întrebări.”

Liderul Agenției de Mediu a declarat că nu mai este timp pentru a adopta măsuri eficiente de adaptare, adăugând: „Impactele climatice semnificative sunt inevitabile. Putem aborda cu succes situația de urgență climatică dacă facem lucrurile corect.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version