in

„Marea Britanie va trebui să își mute capitala”. Londra, amenințată de inundații severe din cauza schimbărilor climatice

„Marea Britanie va trebui să își mute capitala”. Londra, amenințată de inundații severe din cauza schimbărilor climatice

Capitala Regatului Unit ar putea fi mutată din Londra din cauza unor viitoare inundații severe, spune un expert citat de presa britanică.

Încălzirea globală și creșterea nivelului mării reprezintă o amenințare pentru Marea Britanie, mai spune acesta.

Orașele de coastă ar putea deveni nelocuibile, din cauza crizei climatice, oamenii de știință avertizând că vremea din Marea Britanie va duce la inundații mai extreme.

Schimbările climatice ar putea determina mutarea capitalei, iar precum Hull și Bristol ar fi expuse, de asemenea, riscului de inundații severe.

Sir David King, președintele Grupului consultativ pentru criza climatică, a declarat că faptul că este o insulă, pune Marea Britanie în pericol din cauza creșterii nivelului mării, ceea ce va deveni o problemă evidentă.

Marea Britanie, în pericol! Londra ar putea avea aceeași soartă ca Atlantida

Sir David a spus: „Suntem o națiune insulară, ceea ce înseamnă că cea mai mare provocare cu care ne confruntăm din cauza schimbărilor climatice este creșterea nivelului mării și furtunile de pe mare.”


El a descris și modul în care Londra ar putea fi expusă riscului din cauza naturii Tamisei.

Sir David a spus: „Dacă în timp continuăm să emitem gaze cu efect de seră la nivelul actual, nu ne mai putem apăra activele și ar trebui să începem să ne mutăm pe terenuri mai înalte. Despre ce vorbesc? Vorbesc, de exemplu, despre capitală”.

Schimbările climatice vor duce la foamete

„Acest lucru se întâmplă deja în Indonezia, guvernul mutând capitala pe un teren mai înalt, deoarece Jakarta este deja grav inundată”, a continuat expertul.

„Jakarta nu mai este viabilă pentru următorii 20 până la 30 de ani.”

Fostul consilier șef al guvernului a mai susținut că lipsa de alimente din cauza încălzirii globale ar putea distruge economia, forțând imigrația în masă.

Sir David a mai spus: „Există o altă mare amenințare: economia globală se va prăbuși. Zona din Asia de Sud-Est ar putea avea 100 de milioane de refugiați climatici și ar putea ajunge la 300 de milioane până la mijlocul secolului, dacă nu acționăm rapid.”

„Ideea este nu doar că Marea Britanie adoptă mijloace de apărare, ci că Marea Britanie trebuie să convingă fiecare altă țară că această criză climatică este o adevărată criză pentru întreaga lume”, a încheiat expertul.


…„Marea Britanie va trebui să își mute capitala”. Londra, amenințată de inundații severe din cauza schimbărilor climatice…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 66 In medie: 4]

Emma Răducanu: „Părinții mei m-au învățat să am standarde ridicate”

cosmar roman Anglia

Coșmarul unui român întors din Anglia: „Am fost tratat cu dispreț, aroganță și zeflemea de funcționari ai statului”