in

Anglia: Noi restricții până „la sfârșitul săptămânii”. Hancock: „Nu știm când vom ieși din lockdown”

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a avertizat că „este imposibil de spus” când se va ieși din lockdown, iar premierul Boris Johnson urmează să ia o decizie cu privire la noi restricții, cerute de primarul Londrei, Sadiq Khan și de oamenii de știință ai guvernului.

Ministrul Sănătății s-a ferit să răspunde deputaților conservatori care au cerut garanții că restricțiile se vor relaxa începând cu 8 martie, scrie Daily Mail.

Pe de altă parte, Guvernul este în fața unei decizii care va prevede noi restricții pentru Anglia, avându-se în vedere opțiuni precum închiderea mai multor locuri de muncă și a creșelor, dar și interzicerea exercițiilor fizice alături de alte persoane.

Oamenii de știință au avertizat că NHS va fi în continuare sub o presiune enormă, în luna martie, din cauza decalajului dintre infectări și bolnavii, cu până la 250.000 de persoane pe zi despre care se presupune că vor contracta virusul.

Consiliile londoneze și primarul Sadiq Khan au cerut ca Guvernul să adopte noi măsuri, cum ar fi închiderea imediată a lăcașurilor de cult.

În Scoția, premierul Nicola Sturgeon a spus că ar putea anunța astăzi o înăsprire a restricțiilor, precum interzicerea colectării de mărfuri și a servirii mesei în restaurante.

Marea Britanie: Alte 1.243 de persoane s-au prăpădit din cauza coronavirusului. Guvernul Boris Johnson vrea să interzică mai multe activități

Matt Hancock a declarat pentru Sky News că este „imposibil de știut” când restricțiile pot fi ușurate.

„Vom menține restricțiile în vigoare cu niciun moment mai mult decât sunt necesare, dar le vom menține atât timp cât sunt necesare”, a spus el.

Ultimele date au arătat că 45.533 de persoane au fost testate pozitiv luni, 11 ianuarie, reducându-se astfel media de șapte zile cu 0,5%.

Surse guvernamentale au declarat pentru MailOnline că miniștrii sunt gata să pună mai multe restricții, cu excepția cazului în care situația se îmbunătățește până în weekend.

O altă sursă a relevat faptul că unii miniștri fac presiuni pentru închiderea mai multor companii, inclusiv a agențiilor imobiliare, a piețelor în aer liber și a vânzărilor cu amănuntul de tip „click-and-collect”.
Marea Britanie: Alte 1.243 de persoane s-au prăpădit din cauza coronavirusului. Guvernul Boris Johnson vrea să interzică mai multe activități

FOARTE IMPORTANT! MAE: Precizări cu privire la noile condiții de intrare pe teritoriul Regatului Unit. Din 15 ianuarie se schimbă regulile