Menu
in

Bilanț tragic: 5.000.000 de oameni au murit de COVID în întreaga lume

Ultimul bilanț al pandemiei de COVID a fost dat publicității și este înfricoșător. Numărul global de decese provocate de coronavirus a ajuns la 5 milioane, a anunțat Universitatea Johns Hopkins.

Noul bilanț a fost făcut public la mai puțin de doi ani după ce criza pandemiei de coronavirus a început în întreaga lume.

SUA, Uniunea Europeană, Marea Britanie și Brazilia reprezintă aproape jumătate din toate decesele raportate – în ciuda faptului că reprezintă doar o optime din populația lumii și sunt națiuni relativ bogate.

Marea Britanie – 263 de morți de COVID în 24 de ore. Cel mai mare număr din martie

Numai SUA au înregistrat peste 740.000 de morți pierdute, cel mai mare dintre toate națiunile, în timp ce Marea Britanie a trecut recent de 140.000 de decese oficiale.

Dr Albert Ko, specialist în boli infecțioase la Școala de Sănătate Publică Yale, a spus: „Acesta este un moment definitoriu în viața noastră. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja, astfel încât să nu ajungem la alte cinci milioane?”

Numărul actual al morților – mai mult de a 14 parte din populația Regatului Unit – rivalizează cu numărul de oameni uciși în lupte între națiuni din 1950, potrivit estimărilor Institutului de Cercetare a Păcii Oslo.

La nivel global, boala este acum a treia cauză de deces, după bolile de inimă și accidentul vascular cerebral, experții fiind de părere că blocajele și alte restricții au salvat nenumărate vieți.


…Bilanț tragic: 5.000.000 de oameni au murit de COVID în întreaga lume…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.3]
Exit mobile version