Menu
in

Boris Johnson a anunțat sfârșitul restricțiilor în Anglia: „Numărul cazurilor va crește, vor fi mai multe decese”

Boris Johnson a anunțat sfârșitul restricțiilor în Anglia azi, 5 iulie. Măștile nu vor mai fi obligatorii din punct de vedere legal în Anglia, iar regulile de distanțare socială vor fi anulate în etapa finală a foii de parcurs a guvernului Marii Britanii, a confirmat premierul.

Nu va mai exista regula celor șase în interior, iar totul va reveni la normal, după 16 luni de restricții, pe 19 iulie.

Confirmarea datei de 19 iulie va veni pe 12 iulie, după o ultimă revizuire a datelor, scrie BBC.

Boris Johnson a spus că, chiar și după înlăturarea obligației legale de a purta mască, el va continua să poarte una în locurile aglomerate, ca un semn de curtoazie.

Johnson a spus restricțiile vor fi ridicate în Anglia datorită succesului campaniei de vaccinare, care a dus la slăbirea legăturii dintre cazuri și decese.

Dar el a avertizat că se preconizează o creștere a cazurilor la 50.000 pe zi, în această lună și că „trebuie să ne împăcăm, din păcate, cu mai multe decese din cauza COVID”.

Premierul a explicat: „Dacă nu mergem mai departe acum, când am făcut în mod clar atât de multe lucruri cu programul de vaccinare… când am merge mai departe?”

Boris Johnson rămâne pe poziție în ceea ce privește eliminarea tuturor restricțiilor pe 19 iulie. „Fiecare va face ce îi spune propria judecată”

Ordinele de autoizolare pentru cei testați pozitiv vor continua, a spus Johnson, dar a sugerat că în curând vor exista noi reguli pentru contactele complet vaccinate.

Secretarul pentru sănătate, Sajid Javid, le-a spus parlamentarilor că probabil va face marți, 6 iulie, un anunț cu privire la un nou regim pentru contacte strânse.

Nici o țară din lume nu a încercat să ridice restricții de acest fel – în fața cazurilor în creștere rapidă determinate de noua variantă Delta, mai infecțioasă.

Unii spun că ar fi mai bine să se aștepte până la toamna, când toți adulții vor avea și a doua doză de vaccin.

Mutarea nu este lipsită de risc. Guvernul se bazează pe zidul imunității construit de programul de vaccinare care va cauza aceste creșteri în curând.


…Boris Johnson a anunțat sfârșitul restricțiilor în Anglia: „Cazurile vor crește, vor fi mai multe decese”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.4]
Exit mobile version