in

Boris Johnson, dispreț față de cetățenii UE: „Nu mai tratați Marea Britanie ca pe țara voastră”

Imigranții din UE au reușit să „trateze Marea Britanie ca și cum ar fi propria lor țară”, a declarat premierul Boris Johnson.

Primul ministru britanic a garantat din nou că imigrația se va încadra în planul său pentru un sistem bazat pe puncte în stil australian, după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

De altfel, el și-a concentrat discursul electoral din ultimele zile ale campaniei pentru alegerile generale din 12 decembrie asupra imigrației, ceea ce denotă faptul că dorește să atragă cât mai mulți eurosceptici.

„Numărul imigranţilor se va reduce pentru că noi vom putea să controlăm sistemul în felul acesta. Şi nu cred că este corect să avem o abordare lipsită de control şi de limite în acest domeniu”, a declarat premierul Boris Johnson pentru postul de televiziune Sky News, într-o afirmație citată de Reuters. El a insistat apoi în câteva rânduri asupra faptului că se va axa asupra scăderii drastice a nivelului imigrației. Cu toate acestea, Johnson a menționat că, în linii mari, nu se opune ideii ca, în Marea Britanie, să continue să sosească și să lucreze străini, însă într-o proporție limitată. 

Boris Johnson a mai spus că vor exista trei categorii de imigranți care vor fi primiți în Marea Britanie. Prima categorie este cea a „talentelor excepționale”, precum violoniștii, fizicienii sau prim-balerinele, cărora li se va permite să rămână în țară pentru valoarea cu care contribuie. Cealaltă categorie va fi a muncitorilor calificați, inclusiv a personalului NHS, care vor putea veni în Regatul Unit dacă au un loc de muncă. Cea de-a treia categorie este a muncitorilor necalificați care vor primi vize pe termen scurt în sectoarele unde există deficiențe, dar nu vor putea să rămână în țară.

De cealaltă parte, liderul Partidului Liberal Democrat, Jo Swinson, care a crescut foarte mult în sondaje tocmai datorită poziției declarate anti-Brexit, s-a îndepărtat de revocarea articolului 50, scrie The Times. Ea a spus că aceasta nu poate avea loc decât într-un scenariu improbabil al unei majorități liberal democrate și a subliniat că partidul său are pregătită o legislație pentru un nou referendum care ar fi „cel mai probabil mod de a opri Brexit”.

Laburistul Jon Ashworth, ministrul Sănătății și Asistenței Sociale din umbră, l-a acuzat pe premier că „a mințit poporul britanic” și a spus că libera circulație a fost „bună pentru economie”.

Ashworth a spus că Marea Britanie „ar trebui să mențină libera circulație pentru Serviciul Național de Sănătate și sectorul de îngrijire socială”, deoarece aceste sectoare „literalmente, nu ar putea supraviețui dacă nu vor exista recrutări la nivel internațional”.

Turiştii europeni care vor vizita Marea Britanie vor avea nevoie de pașaport și viză, planul lui Boris Johnson

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Opt români au reușit să spargă un depozit cu lingouri de aur. Un singur hoț a fost prins și condamnat

România, umilită într-o emisiune TV din Statele Unite: „Românule, cară-te!” / „Brexit de aici!”