Menu
in

Boris Johnson, mesaj în limba rusă: „Cetățenii ruși merită adevărul… Putin e acuzat de crime de război”

Premierul britanic Boris Johnson s-a adresat direct poporului rus vorbind chiar în limba rusă, într-un mesaj video postat marți, 5 aprilie, pe rețelele de socializare. Boris Johnson le-a spus rușilor că președintele Putin se teme de ei, pentru că dacă ar cunoaște cu toții adevărul, nu i-ar mai susține războiul pornit în Ucraina.

„Cetățenii ruși merită adevărul. Meritați să știți realitatea”, a spus Johnson, în limba rusă.

„Aceste crime reprezintă pete pe însăși onoarea Rusiei, pete care se măresc și nu mai pot fi șterse”.

Mesajul său video, publicat pe rețelele de socializare, continuă apoi în limba engleză, iar premierul britanic le transmite rușilor că trupele țării comit atrocități în Ucraina, precum masacrarea civililor și violarea femeilor.

Rusia, noi acuzații la adresa Marii Britanii. Regatul Unit ar bloca reuniunea ONU cerută de Putin

„Atrocitățile comise de trupele ruse în Bucea, Irpin și în alte părți ale Ucrainei au oripilat întreaga omenire. Masacrarea civililor, uciși prin împușcare, cu mâinile legate.”

„Femei violate în fața copiilor lor mici. Trupuri arse într-un mod crud și aruncate în gropi comune sau împrăștiate pe străzi.”

„Președintele vostru e conștient că dacă ați ști ce se întâmplă, nu ați sprijini războiul lui. Știe că aceste crime trădează încrederea oricărei mame care își ia cu mândrie rămas-bun de la fiul ei care se înrolează în armată.”

„De asemenea, e conștient că reprezintă pete pe însăși onoarea Rusiei, pete care se măresc și nu mai pot fi șterse, pe măsură ce războiul continuă”, a mai precizat Boris Johnson.

Johnson: Putin nu acționează în numele vostru

Premierul britanic îi îndeamnă pe ruși să folosească o conexiune VPN pentru a intra pe Internet și a „accesa informații independente”, putând să vadă astfel cu proprii ochi care este adevărul despre războiul din Ucraina.

La final, Boris Johnson a revenit la limba rusă: „Președintele vostru este acuzat de crime de război. Dar nu pot să cred că el acționează în numele vostru.”

Marea Britanie, noi ajutoare pentru armata ucraineană

Recent, Kremlinul îl menționa pe Boris Johnson drept cel mai activ lider anti-rus și sublinia că atitudinea premierului de la Londra va duce la o fundătură diplomatică.

„În ceea ce-l privește pe dl Johnson, îl percepem drept cel mai activ participant în cursa pentru a fi anti-rus. (…) Acest lucru va duce la o fundătură pentru politica externă”, a fost declarația purtătorului de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Boris Johnson era așteptat să anunțe un nou pachet de sprijin pentru Ucraina, la reuniunile liderilor NATO și G7, semnalând totodată dorința de a consolida în continuare capacitățile de apărare ale Ucrainei.

Ca parte a pachetului, Marea Britanie va oferi 6.000 de rachete și 25 de milioane de lire sterline sprijin financiar pentru armata ucraineană. De asemenea, va oferi 4,1 milioane de lire sterline pentru BBC World Service pentru a sprijini serviciile sale în limba ucraineană și rusă și pentru a combate dezinformarea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]
Exit mobile version