in

Rusia, noi acuzații la adresa Marii Britanii. Regatul Unit ar bloca reuniunea ONU cerută de Putin

Rusia, noi acuzații la adresa Marii Britanii. Regatul Unit ar bloca reuniunea ONU cerută de Putin

Guvernul lui Vladimir Putin acuză Marea Britanie că stabilește „cele mai scăzute standarde posibile” ale diplomației internaționale, după ce Regatul Unit ar fi blocat o reuniune ONU cerută de Putin pentru a acuza Ucraina că a falsificat masacrul de la Bucea.

La 1 aprilie, Regatul Unit a preluat președinția Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, angajându-se să se concentreze asupra Ucrainei și securității global, arată Daily Express.

Dmitri Polianski, primul reprezentant permanent adjunct al Rusiei la ONU, a apelat la rețelele de socializare pentru a denunța noua poziție a Regatului Unit la conducerea organizației.

El susține că Regatul Unit continuă să blocheze apelurile Kremlinului pentru o reuniune a UNSC cu privire la atrocitățile comise în orașul Bucea, lângă Kiev.

Barbara Woodward, reprezentantul Permanent al Regatului Unit la ONU, a postat luni pe Twitter că „Marea Britanie va convoca o reuniune #UNSC mâine pe subiectul #Ucraina”.

Ea a adăugat: „Vom discuta despre dovezile tot mai evidente ale crimelor de război, inclusiv din #Bucha.”

„Vom folosi președinția Consiliului de Securitate pentru a ne asigura că există transparență, responsabilitate și că se face dreptate”.

Cu toate acestea, Polianski a scris luni seară că Rusia a adresat o petiție Regatului Unit și „a cerut o reuniune urgentă a UNSC” cu privire la ceea ce el a numit „provocarea radicalilor ucraineni în #Bucha”.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski îi numește pe soldații ruși „ucigași, călăi, violatori, tâlhari”

Sugerând că cererea a fost respinsă, el a adăugat: „Toată această situație este un abuz revoltător comis de către Președinția Marii Britanii a prerogativelor sale”.

„Se pare că colegii noștri din Marea Britanie încearcă să stabilească cele mai scăzute standarde posibile pentru președințiile UNSC – cererea noastră a fost respinsă. Abuz total al funcției președintelui!”, a continuat reprezentantul Rusiei.

Rușii susțin că fotografiile masacrului de la Bucea sunt falsificate

Reprezentantul permanent al Rusiei, Vasili Nebenzia, a acuzat Marea Britanie că a întârziat reuniunea UNSC, în ciuda apelurilor de urgență de la Moscova.

„Marea Britanie nu crede că situația din Bucha solicită atenția imediată din partea Consiliului de Securitate”, a spus acesta.

El a insistat că Rusia „nu s-a opus niciodată” la o întâlnire de luni, dar că Marea Britanie a respins întâlnirea „de două ori”.

Un mesaj similar a fost transmis de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, care a susținut luni seară că Marea Britanie a blocat o altă încercare a Rusiei de a promova o reuniune a UNSC cu privire la situația de la Bucea.

El a adăugat că va găzdui o conferință de presă de la New York pentru a clarifica poziția Rusiei.

Au apărut dovezi că soldații ruși au ucis civili în oraș, ceea ce, dacă ar fi dovedit, ar fi considerată o crimă de război.

Ucraina a acuzat Rusia că a comis un „masacrul deliberat”, trupurile a cel puțin 20 de civili fiind descoperite în Bucha.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a replicat: „Respingem categoric toate acuzațiile”.

El a sugerat că Ministerul rus al Apărării a găsit dovezi că fotografiile au fost falsificate, fără a oferi alte detalii.

Martorii au susținut că civili găsiți morți pe străzile orașului au fost uciși într-un atac neprovocat al soldaților ruși.

Anatoli Fedoruc, primarul municipiului Bucea, a declarat că peste 300 dintre locuitorii orașului au fost uciși, autoritățile ucrainene adăugând că unii au fost uciși cu mâinile legate la spate.

„Ucigașii, călăii, violatorii, tâlharii care se numesc o armată – și care merită doar moartea după ceea ce au făcut”, a izbucnit președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.


…Rusia, noi acuzații la adresa Marii Britanii. Regatul Unit ar bloca reuniunea ONU cerută de Putin…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

jeleuri de canabis

O tânără a murit în Ilford după ce a mâncat jeleuri de canabis extrem de periculoase. Prietena ei a ajuns în spital

EasyJet anunță alte anulări de zboruri din cauza cazurilor COVID din companie