Menu
in

Boris Johnson nu exclude un nou LOCKDOWN în Marea Britanie

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că nu exclude un nou lockdown în Marea Britanie, în viitor, deși a promis anterior că drumul de întoarcere la normalitate este „ireversibil”.

Acesta spune acum că ar fi „iresponsabil” ca guvernul să nu păstreze lockdownul în planul său de luptă împotriva virusurilor. El a adăugat: „Nu voi elimina nicio opțiune”.

Într-un interviu acordat GB News, citat de Daily Mail, ce urmează să fie difuzat mâine, Johnson a adăugat: „Vreau să evit să se mai întâmple vreodată așa ceva”.

Cu toate acestea, el a insistat că orice decizie privind readucerea barierelor trebuie să aibă un echilibru corect între acordarea de prioritate sănătății publice și salvării de vieți.

Cazurile de COVID au atins cote maxime din cauza pandemiei în Anglia, în ciuda faptului că cifrele oficiale au scăzut în ultima săptămână.

O nouă variantă COVID a apărut în Marea Britanie. Mai contagioasă decât Omicron

Datele estimează că una din 12 persoane a fost infectată la sfârșitul lunii martie.

Admiterile zilnice în spitale sunt în prezent la egalitate cu vârful Omicron din ianuarie, mai scrie Daily Mail.

Premierul a adăugat: „Cred că lucrurile pe care le-am făcut au salvat vieți. Trebuie să fiu absolut sincer, ar putea exista o nouă variantă mai mortală, ar putea exista o variantă care să afecteze copiii, pe care chiar trebuie să o oprim, nu am de gând să scot nicio opțiune de pe masă.”

Boris Johnson a recunoscut că ciclul de restricții introduse în ultimele 24 de luni a făcut ca rata obezității să crească în Marea Britanie.

Miniștrii au introdus în această săptămână reguli care obligă restaurantele, cafenelele și restaurantele cu peste 250 de angajați să includă numărul de calorii în meniul lor.

Comentariile premierului vin după ce Sir Chris Whitty a spus că există o „șansă mare” ca o variantă COVID mai periculoasă decât Omicron să apară în următorii doi ani.

Directorul medical al Angliei a spus că o nouă tulpină ar putea cauza „probleme mai grave” în viitor decât varianta Omicron.


…Boris Johnson nu exclude un nou LOCKDOWN în Marea Britanie…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 2.6]
Exit mobile version