in

Boris Johnson, termen de la UE pentru a prezenta o soluție în scris cu privire la Brexit


Până la sfârșitul lui septembrie, guvernul britanic trebuie să prezinte o propunere scrisă cu privire la Brexit, anunță președinția UE.

Premierul finlandez Antti Rinne, a cărui țară deține președinția semestrială a Uniunii Europene (UE), a avertizat că Londra are termen – până la sfârșitul acestei luni – să prezinte o propunere a unui acord, în scris, care să permită evitarea unui Brexit fără acord („no deal”), relatează AFP.

„Din punctul de vedere al premierului Rinne (…), Regatul Unit trebuie să prezinte o propunere scrisă până la sfârșitul lunii” septembrie, a declarat pentru AFP, într-un e-mail, un purtător de cuvânt al Cabinetului premierului.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a respins însă acest termen.

„Noi vom prezenta soluții scrise formale atunci când vom fi pregătiți și nu în funcție de un termen-limită artificial”, a subliniat acest purtător de cuvânt.

Cei 28 se reunesc la 17 și 18 octombrie la Bruxelles, cu aproximativ zece zile înaintea datei Brexit, prevăzut la 31 octombrie.

Guvernul britanic a anunțat că premierul Boris Johnson l-a sunat pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și că cei doi au discutat „despre hotărârea lor comună de a ajunge la un acord”.

Comisia Europeană: Boris Johnson nu are nicio propunere viabilă
Româncă arestată pe aeroportul Luton sub acuzația de sclavie modernă

Gala Dinner, în beneficiul copiilor defavorizați din România. Participă și tu pe 28 septembrie!