in

Boris Johnson, termen de la UE pentru a prezenta o soluție în scris cu privire la Brexit

Până la sfârșitul lui septembrie, guvernul britanic trebuie să prezinte o propunere scrisă cu privire la Brexit, anunță președinția UE.

Premierul finlandez Antti Rinne, a cărui țară deține președinția semestrială a Uniunii Europene (UE), a avertizat că Londra are termen – până la sfârșitul acestei luni – să prezinte o propunere a unui acord, în scris, care să permită evitarea unui Brexit fără acord („no deal”), relatează AFP.


„Din punctul de vedere al premierului Rinne (…), Regatul Unit trebuie să prezinte o propunere scrisă până la sfârșitul lunii” septembrie, a declarat pentru AFP, într-un e-mail, un purtător de cuvânt al Cabinetului premierului.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a respins însă acest termen.

„Noi vom prezenta soluții scrise formale atunci când vom fi pregătiți și nu în funcție de un termen-limită artificial”, a subliniat acest purtător de cuvânt.

Cei 28 se reunesc la 17 și 18 octombrie la Bruxelles, cu aproximativ zece zile înaintea datei Brexit, prevăzut la 31 octombrie.

Guvernul britanic a anunțat că premierul Boris Johnson l-a sunat pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și că cei doi au discutat „despre hotărârea lor comună de a ajunge la un acord”.

Comisia Europeană: Boris Johnson nu are nicio propunere viabilăRomâncă arestată pe aeroportul Luton sub acuzația de sclavie modernă

Gala Dinner, în beneficiul copiilor defavorizați din România. Participă și tu pe 28 septembrie!