in

Anglia: Un șofer primește compensații de mii de lire sterline după ce șeful i-a cerut să vorbească în engleză

șofer compensații

Un șofer a primit recent compensații de peste 9000 de lire sterline, ca urmare a deciziei instanței de judecată.

Șoferul de origine poloneză, și-a acționat în instanță angajatorul după ce șeful său direct l-a admonestat că a vorbit în limba poloneză la locul de muncă.

Potrivit relatărilor readingchronicle.co.uk, șoferul Sławomir Rowinski lucra la baza din Reading a Kuehne & Nagel. Potrivit declarațiilor acestuia, șeful său direct a reacționat în mod agresiv atunci când acesta a vorbit în limba sa maternă cu alți angajați.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a abordat inițial problema cu conducerea Kuehne & Nagel Reading, declarând că vorbea în limba sa maternă doar în pauze și în situațiile în care noii angajați pe care îi instruia aveau doar cunoștințe de bază ale limbii engleze.

Cu toate acestea, opinia conducerii a fost că supervizorul Neil Wailes a procedat corect insistând ca la locul de muncă să se vorbească numai în engleză.

Cazul șoferului polonez, un precedent pentru străinii abuzați la locul de muncă

Mai mult, aproximativ 50% din forța de muncă activă din compania Kuehne & Nagel Reading UK este reprezentată din emigranți, preponderent cetățeni din Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Nigeria, Letonia, Lituania, Slovacia, România și Polonia.

Șoferii români fug de Marea Britanie. „Nimeni nu vrea să se întoarcă acolo”

Cazul a ajuns în fața instanței, care a decis în favoarea șoferului polonez. În pronunțarea verdictului, judecătorul a declarat:

„Am constatat că la 9 iulie 2019, reclamantul vorbea în poloneză, iar acest lucru a fost convenit de părți. Acceptăm că reclamantul a făcut acest lucru, conform declarațiilor acestuia, pentru a ajuta un stagiar polonez care se confrunta cu dificultăți legate de un anumit aspect al formării. Avem dovada că intervenția lui Neil Wailes (n.red. – supervizorul șoferului) a fost agresivă și ostilă. Reclamantul a declarat că a avut o reacție furioasă la afirmațiile lui Neil Wailes, reacție pe care a considerat-o îndreptățită ținând cont de modul în care Neil Wailes i-a vorbit.”

Deși a obținut compensații în valoare de 9.000 de lire sterline, șoferul a declarat că nu obținerea unei compensații a fost motivul pentru care s-a adresat instanței.

„Nu era vorba de bani. Îmi era greu să mă uit la acești oameni (n.red – stagiarii polonezi) abuzați la locul de muncă. Eram instructor și uneori trebuia să-mi ajut compatrioții, pentru că nu toată lumea vorbea bine limba engleză. Când am procedat astfel, angajatorului meu nu i-a plăcut. Ei bine, nici mie nu mi-a plăcut reacția lui și așa s-au terminat lucrurile”, a spus șoferul.

„Câștigând acest caz, am creat un precedent. În situații viitoare de acest tip, instanțele britanice pot face referire la cazul meu și astfel pot fi pronunțate hotărâri similare”, a concluzionat el.


Anglia: Un șofer primește compensații de mii de lire sterline după ce șeful i-a cerut să vorbească în engleză…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 4.2]

Băiat de 9 ani moare după o operație în Anglia. Medicii au spus că are șanse, dar starea sa s-a agravat

Băiat de 9 ani moare după o operație în Anglia. Medicii au spus că are șanse, dar starea sa s-a agravat

Românii refuză salarii de 5.000 de lei în țară: „S-au obișnuit cu ajutoare sociale, nu îi mai interesează munca”

Românii refuză salarii de 5.000 de lei în țară: „S-au obișnuit cu ajutoare sociale, nu îi mai interesează munca”