Menu
in

BREXIT: Marea Britanie și UE au ajuns la un acord de principiu. Guvernul britanic va renunța la unele clauze legislative

Guvernul va renunța la unele clauze legislative care ar fi încălcat legislația internațională, după ce s-a ajuns la un „acord de principiu” cu privire la problemele legate de Brexit.

Ministrul Michael Gove s-a declarat „încântat” că a ajuns la un acord cu partea europeană, inclusiv cu privire la aranjamentele post-Brexit pentru frontiera irlandeză, în urma discuțiilor cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Drept urmare, guvernul a declarat că va retrage părțile controversate ale proiectului său de lege privind piața internă.

Lira sterlină scade pe măsură ce se apropie ieșirea definitivă din UE fără un acord comercial

UE amenințase Regatul Unit cu acțiuni legale după ce guvernul anunțase că are în vedere trecerea prin parlament a unor clauze care ar fi încălcat acordul Brexit.

Guvernul a promis, de asemenea, că nu va introduce nicio măsură similară în proiectul de lege privind impozitarea, care urmează să fie dezbătut în Camera Comunelor marți, 8 decembrie.

Gove și Sefcovic sunt copreședinți ai Comitetului mixt UE-Regatul Unit, care supraveghează punerea în aplicare a Acordului de retragere.

Discuțiile lor sunt separate de negocierile în curs privind un acord comercial post-Brexit.

Primul ministru Boris Johnson și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se vor întâlni la Bruxelles „în următoarele zile”, în încercarea de a încerca să scoată din impas acordul comercial UE-Regatul Unit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version