in

Brexit: Marea Britanie va putea reveni asupra ieșirii din uniunea vamală până în 2020Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat că Marea Britanie poate reveni, până la sfârşitul perioadei de tranziţie, asupra poziţiei de a ieşi din piaţa unică şi uniunea vamală, transmite Press Association, citată de Agerpres.

Oficialul european i-a dat termen premierului britanic Theresa May până la 31 decembrie 2020 pentru a se răzgândi în privinţa ieşirii din piaţa unică şi uniunea vamală, afirmând: „Atât timp cât nu au ieşit (din UE), în timpul perioadei de tranziţie, orice este încă posibil”.

Theresa May s-a folosit de un discurs din luna martie pentru a-şi reitera „liniile roşii” legate de Brexit, şi anume ieşirea ţării din piaţa unică şi uniunea vamală, precum şi de sub jurisdicţia Curţii de Justiţie a UE.


Marea Britanie va părăsi oficial blocul comunitar la 29 martie 2019, la exact doi ani de la invocarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, iar perioada de tranziţie de 21 de luni se va sfârşi la 31 decembrie 2020, dată ce coincide cu încheierea cadrului bugetar multianual al UE 2014-2020.

„Dacă britanicii doresc să-şi modifice liniile roşii, le vom modifica pe ale noastre în consecinţă”, a afirmat Barnier.

„Nu aud acest lucru acum, dar orice este posibil, nu există dogmatism”, a continuat el.

„Ceea ce creează problema în Irlanda este decizia Marii Britanii de a ieşi din UE, dar şi de a ieşi din ceea ce nu este obligatoriu să iasă, şi anume piaţa unică şi uniunea vamală”, a mai arătat Barnier.

Avertisment: Mii ce cetățeni UE riscă să își piardă statutul legal în Marea Britanie după Brexit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român omorât pentru 400 de euro. Mobilul crimei din Dublin a fost jaful

Radu Banciu, jigniri pe bandă rulantă la adresa diasporei: „ Cei mai mulți sunt la limita analfabetismului”… „ia mai dă-i dracu’”