in

Brexit pe blat! Ministrul Davis: „Nu vor fi detalii cu privire la ieșirea din UE”

Guvernul britanic a anunțat că nu va dezvălui, înainte de a activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, detalii despre modul în care se va desfăşura efectiv Brexit-ul, a declarat ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, potrivit Reuters.

Agenția de știri mai scrie că Guvernul de la Londra este supus presiunilor pentru a dezvălui detalii cu privire la modul în care intenţionează să pună în practică decizia de părăsire a UE de către Marea Britanie, hotărâre luată prin referendumul organizat pe 23 iunie.

Ministrul Davis a explicat că guvernul britanic va avea liniile clare ale negocierilor respective de îndată ce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona va fi activat. El a subliniat că trebuie să-i convingă în legătură cu avantajele Brexit-ului pe cei care în 23 iunie au votat pentru rămânerea ţării în interiorul Uniunii Europene.

 

David Davis a adăugat că nu este „absolut sigur” că înţelege care este rolul europarlamentarului belgian Guy Verhofstadt în negocierile privind Brexit. Fostul premier al Belgiei şi un federalist declarat, Verhofstadt a fost numit de Parlamentul European să reprezinte interesele UE în negocierile pentru Brexit.

Ministrul de Interne britanic recunoaște: „Este posibil să fie nevoie de vize pentru UE”

După Brexit, britanicii ar putea avea nevoie de viză pentru a călători în Uniunea Europeană

Guvernul Theresa May nu mai consultă Parlamentul în legătură cu ieșirea din UE

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Români nenorociți, trebuie să vă omorâm! Plecați în țara voastră!” Inscripții anti-românești în Spania

Doi artiști români expun la Saatchi Gallery, în cadrul Târgului de Artă START