Menu
in

Brexit: Tot mai multe companii britanice își mută sediile în Uniunea Europeană

Premierul Boris Johnson este acuzat că nu face nimic cu privire la faptul că unele companii britanice își mută sediile către Uniunea Europeană din cauza incertitudinilor comerciale legate de părăsirea Uniunii Europene.

Afluxul de companii cu sediul în Marea Britanie în Țările de Jos a crescut în ultimii ani, scrie Daily Express.

Peste 90 de investitori au construit sau închiriat spații pentru companii în Olanda, încă din 2017 – jumătate dintre aceștia doar anul trecut – conform agenției guvernamentale Invest in Holland.

Una dintre aceste firme este Huboo, un furnizor de logistică pentru comercianții cu amănuntul online. Directorul executiv Martin Bysh a insistat că firma a fost forțată să ia măsuri urgente după ce clienții au început să plece atunci când discuțiile despre Brexit erau încă în desfășurare, la sfârșitul anului 2020.

„Am pierdut aproximativ 10% din venituri, de la clienții care părăseau Regatul Unit pentru Europa. Era un peisaj haotic”, a spus Bysh.

„Nu știam ce să facem și nu a existat aproape niciun sfat guvernamental”, a continuat acesta.

Olanda, o țară atractivă pentru multe companii britanice

El a adăugat că multe companii mai mici au încetat să aprovizioneze UE, deoarece nu au putut înțelege documentele și au devenit din ce în ce mai înspăimântat că vor face comerț ilegal.

Natura incertă a discuțiilor privind Brexitul dintre Regatul Unit și UE, din 2020, când cele două părți s-au confruntat de mai multe ori, a transmis temeri în comunitatea de afaceri din Marea Britanie.

Brexit: Oamenii de afaceri britanici cer încă o dată amânarea controalelor de la granița cu UE

Guvernul Johnson a avertizat în mod repetat că Regatul Unit este gata să părăsească UE pe 31 decembrie a acelui an fără un acord comercial.

În Ajunul Crăciunului a fost semnat în cele din urmă un acord pentru comerțul fără tarife, fără cote, dar acesta a impus controale vamale, precum și siguranța alimentară și fiscală după o perioadă de tranziție de un an.

Țările de Jos sunt o destinație atractivă pentru afaceri, deoarece găzduiesc cel mai mare port al Europei, Rotterdam, și poate folosi râul Rin pentru a transporta produse către și dinspre centrul industrial al Germaniei.

În Rotterdam, transportatorii de marfă și agenții vamali trebuie să se înregistreze doar la compania non-profit Portbase, care pre-autorizează toate mărfurile. Singurele verificări sunt asupra alimentelor și animalelor și doar atunci când vama detectează ceva suspect.

Marty van Pelt, manager de relații de afaceri al portului Rotterdam, a declarat: „Nu avem cozi. Cea mai lungă așteptare este de patru minute, care este timpul în care vameșii trebuie să decidă dacă vor să inspecteze ceva.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version