Deprecierea lirei sterline a dus la reducerea costurilor unei vacanțe în Regatul Unit pentru vizitatorii străini. De asemenea, incertitudinile privind economia mondială, atentatele teroriste din Franța și Belgia și întreruperile traficului aerian au stimulat turismul în Marea Britanie, apreciază compania.
Turismul din Marea Britanie a cunoscut o creștere imediat după ce referendumul din 23 iunie, unde s-a decis ieșirea țării din Uniunea Europeană.
Potrivit BBC, rezervările de zboruri către Marea Britanie au crescut semnificativ din ziua referendumului, însă lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani, transmite BBC.
De la referendum, numărul rezervărilor aeriene a urcat cu 4,3%, mai ales cele din Hong Kong (30,1%), SUA (9,2%), dar și Europa (5%).
Compania de cercetare a pieței ForwardKeys a anunțat că votul pentru Brexit “a avut un impact pozitiv rapid asupra turismului din Regatul Unit”.
ForwardKeys, analizează zilnic 14 milioane de rezervări, pentru a aprecia viitoarele evoluții din turism. Reprezentanții acestei companii au precizat că principalul factor al majorării rezervărilor către Marea Britanie este, probabil, cea mai favorabilă rată de schimb din ultimele decenii.
După anunțarea rezultatelor referendumului din 23 iunie, lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel în raport cu dolarul american de după 1985.
Și rezervările pentru lunile august, septembrie și octombrie sunt în creștere, arată datele ForwardKeys.
De asemenea, British Airways a raportat creșterea cu o treime a clienților din SUA care au căutat pe site-ul său zboruri către Marea Britanie, în perioada 27 iunie — 3 iulie. Site-ul Hotels.com a anunțat că numărul clienților din SUA care au căutat cazare pe site-ul său a crescut cu 50% de la referendum.