in

Brexitul a gonit bucătarii din Marea Britanie. Restaurantele se confruntă cu o lipsă acută de personal

Brexitul a gonit bucătarii din Marea Britanie. Restaurantele se confruntă cu o lipsă acută de personal

Industria ospitalității din Marea Britanie duce lipsă de personal, bucătarii fiind acum la mare căutare, spun patronii de localuri.

Restaurantele, cafenelele și barurile din jurul Manchester Central Convention unde se ține Congresul Partidului Conservator funcționează cu doar câțiva angajați, în contextul unei penurii importante de bucătari, ospătari, barmani și personal calificat pentru industria HoReCa.

Cererea este infimă și puținii candidați abia se prezintă la interviuri, relatează The Guardian.

Lipsa lor se resimte acut și sunt o mână de lucru a căror absență probabil au observat-o și conservatorii britanici veniți în weekend pentru a participa la congres.

„Suntem un restaurant mediteranean astfel că aveam un amestec pestriț și frumos de angajați din Grecia, Spania, Portugalia și Italia care au plecat însă brusc”, spune Susie Benson, managerul restaurantului Deansgate, din apropierea centrului de conferinţe, deschis în urmă cu 30 de ani, scrie The Guardian.

„Am traversat o perioadă dificilă, dar ne-am descurcat”, adaugă ea explicând că de luni de zile putini mai vin să întrebe de posturi disponibile.

Guvernul britanic schimbă legislația BREXIT. Va acorda vize șoferilor de camion din afara Regatului Unit

Între iunie și august acest an, în Marea Britanie erau vacante un milion de locuri de muncă, potrivit Biroului Național de Statistică, cele mai multe în sectorul ospitalității unde exista o nevoie cu 75% mai mulți angajați decât în trimestrul anterior.

Cei mai căutați sunt bucătarii. Ezra & Gil, o cafenea care servește meniuri pentru mic dejun și prânz, situată în apropierea Hotelului Midland, așteptat să se aglomereze cu oaspeți veniți pentru conferință, este obligată să aibă program scurt pentru că nu găsește bucătari.

„Un loc ca acesta are nevoie de oameni cu experiență, iar noi nu avem de unde angaja”, spune managerul cafenelei Lindsay Valentine. Aceasta dă vina și pe faptul că oamenii și-au reevaluat opțiunile cu privire la locurile de muncă pe parcursul pandemiei

„O mulțime de oameni au plecat după Brexit”

O problemă asemănătoare există și la barul Three Little Words care a fost rezervat în weekend pentru petreceri legate de conferința conservatorilor britanici. Managerii s-au dat peste cap să facă rost de personal măcar pentru acele zile.

„Avem acum aproape tot personalul necesar. E penurie de angajați la bucătărie și am auzit că și agenții de pază se găsesc greu. Unii plătesc și 14 lire pe oră, cu cinci lire peste minimul pe oră”, spune adjunctul managerului  Charlotte O’Neill.

„O problemă este că nimeni nu mai vrea să lucreze schimburi de noapte. Și-au modificat stilul de viață în carantină și nu mai vor să revină la vechiul program”.

„Am avut o mulțime de bucătari europeni, dar o mulțime de oameni au plecat după Brexit. Brexitul este masiv responsabil pentru această problemă, în special când vine vorba de lipsa bucătarilor. Ar trebui să relaxeze regulile”, spune proprietara Ezra & Gil Alison Creely.


…Brexitul a gonit bucătarii din Marea Britanie. Restaurantele se confruntă cu o lipsă acută de personal…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Anticorpii generați de serul Pfizer dispar după șapte luni

Anticorpii generați de serul Pfizer dispar după șapte luni

Militarii britanici ajută la distribuirea carburantului la benzinării