in

Guvernul britanic schimbă legislația BREXIT. Va acorda vize șoferilor de camion din afara Regatului Unit

Guvernul britanic schimbă legislația BREXIT. Va acorda vize șoferilor de camion din afara Regatului Unit

Miniștrii sunt pregătiți să convină asupra unei schimbări a legislației de după Brexit, și vor acorda vize șoferilor de camion străini, pentru a preveni criza aprovizionării cu combustibil și alimente.

Boris Johnson a ordonat vineri, 24 septembrie, o soluție rapidă pentru a preveni escaladarea crizei. Potrivit The Guardian, miniștrii britanici s-au întâlnit în încercarea de a conveni un sistem de vize pe termen scurt care să permită șoferilor de camioane din străinătate să muncească în Marea Britanie.

Se pare că premierul a acceptat compromisul, în urma unor scene de cozi enorme la unele stații de combustibil și a avertismentelor furnizorilor că lipsurile s-ar putea agrava.

Lipsa a 100.000 de șoferi de vehicule grele – din cauza pandemiei și a Brexit – a afectat, de asemenea, sectorul alimentar și alte industrii. Asociațiile de comerț cu amănuntul din Marea Britanie au avertizat vineri că problemele semnificative de Crăciun sunt „inevitabile”, cu excepția cazului în care lucrurile se vor rezolva în următoarele 10 zile.

Șoferii din Marea Britanie au intrat în panică. Cozi interminabile la unele benzinării

O sursă guvernamentală a declarat că unii miniștri au părut dornici să evite percepția că Brexit este de vină și, prin urmare, sunt reticenți să relaxeze regulile de imigrare.

Cu toate acestea, Biroul de Statistică Național a dezvăluit că milioane de oameni se confruntă deja cu rafturile goale ale supermarketurilor, unul din șase britanici luptându-se să găsească obiecte „esențiale”.


Ministrul de Interne s-a opus vizelor pentru șoferii de camion

Astfel, miniștrii sunt pregătiți să permită șoferilor de camioane să vină în Marea Britanie cu vize pe termen scurt, probabil pentru câteva luni.

Discuțiile sunt încă în curs, scrie The Guardian, dar planul este de așteptat să fie semnat în weekend.

Este probabil ca și alte sectoare care suferă de pe urma lipsei forței de muncă – cum ar fi cel al ospitalității – să exercite acum presiuni asupra miniștrilor pentru noi scutiri.

În cadrul sistemului actual, șoferii de camioane nu trec pragul pentru competențe care i-ar califica să vină în Marea Britanie. Însă schema propusă ar putea permite vize temporare, precum cele pentru lucrătorii sezonieri pentru muncile agricole.

Ministrul de Interne s-a opus adăugării șoferilor profesioniști la „lista de lipsă de ocupație” formală, dar se pare că a fost convins să susțină un sistem de vize pe termen mai scurt.

Grant Shapps, ministrul Transporturilor, a fost, de asemenea, inițial sceptic, dar vineri s-a angajat să „mute cerul și pământul” pentru a rezolva problema și a spus că toate opțiunile sunt pe masă.


…Guvernul britanic schimbă legislația BREXIT. Va acorda vize șoferilor de camion din afara Regatului Unit…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 2.9]

șoferii din marea britanie

Șoferii din Marea Britanie au intrat în panică. Cozi interminabile la unele benzinării

mii de vize temporare

Marea Britanie acordă mii de vize temporare de muncă. Ce posturi vor fi pe listă