Menu
in

Cei mai buni dintre absolvenții de liceu din România pleacă la studii în străinătate

Aproximativ 5% din absolvenții de liceu din România aleg în fiecare an să urmeze o facultate din străinătate, însă guvernul nu are o statistică exactă a numărului acestora.

Eurobarometrul arată că România se află în media țărilor Uniunii Europene, într-un top 10 la numărul de studenți care învață în altă țară decât cea în care au absolvit studiile liceale, scrie Express de Banat.

Anul pandemic 2021 și limitarea sistemului de învățământ superior britanic nu i-a speriat pe tineri, dar nici pe părinții care îi susțin. Înainte de Brexit, cei mai mulți tineri care plecau la studii optau pentru Marea Britanie, acum a explodat cererea pentru Olanda.

Cel puțin așa reiese din statisticile FINS, o instituție financiară nebancară, ce oferă credite pentru tinerii care vor să plece la studii de licență, masterat sau chiar antreprenoriat în Europa.

În vara anului trecut a fost semnat un al doilea acord de garantare în cadrul proiectului pilot EFSI Skills & Education între Fondul European de Investiții și FINS.

Studenții europeni părăsesc universitățile britanice. Ce taxe de școlarizare trebuie să plătești pentru a studia în Regatul Unit

Acesta le permite elevilor și studenților din UE care vor să studieze într-un stat membru UE să ia credit fără codebitori și fără garanții imobiliare.

Studenții care primesc finanțare nu au nevoie de un istoric bancar sau financiar, de un istoric de angajare și sunt acoperiți inclusiv în cazul unor situații extraordinare, deoarece creditele FINS nu se transferă rudelor sau moștenitorilor.

Creditele oferite au o flexibilitate maximă, pentru a se adapta cât mai bine cerințelor reale ale studenților, aceștia beneficiind și de o perioadă lungă de grație, rambursarea începând la 6 – 12 luni după finalizarea studiilor și poate fi structurată pe termen de 5-10 ani.

Olanda a devenit destinația principală, fiind țara care oferă cele mai multe programe de Licență și Master în limba engleză în afara Marii Britanie, dar a crescut cererea și pentru Germania și Belgia, unde se află un număr semnificativ de programe în limba engleză (limba preferată de cei mai mulți).

Dintre țările nordice, Suedia, care are câteva universități din top 100 mondial, începe să prezinte din ce în ce mai mult interes pentru tinerii din România.

Cei mai mulți dintre tineri consideră că nivelul de studii oferit în România nu este adecvat pentru ce își doresc ei, fie nu văd un viitor în țară.

În Europa, tinerii sunt stimulați să își caute o slujbă de timpuriu, iar statul ajută la integrare.


…Cei mai buni dintre absolvenții de liceu din România pleacă la studii în străinătate…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version