Menu
in

Britanicii se pregătesc de caniculă. “Cel mai lung val de căldură din ultimii 4 ani”, în UK, mai cald ca în Caraibe

Britanicii se pregătesc de caniculă. “Cel mai lung val de căldură din ultimii 4 ani”, în UK, mai cald ca în Caraibe

Prognozele arată că până la jumătatea lunii iulie se vor înregistra temperaturi record. Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Marea Britanie a fost înregistrată pe 25 iulie 2019, când mercurul a atins 38,7C, anunță The Sun.

Britanicii se pregătesc de caniculă

Met Office emite o avertizare de nivel 3 pentru sănătate, în condițiile unei călduri de 33°C. Dar, conform ultimelor modele, mari părți din sud-estul țării ar putea atinge 39C în această lună.

Iar în această săptămână se anunță maxime de 35C – iar Met Office a emis o avertizare de căldură extremă. Meteorologii au instituit o alertă de nivel 3 pentru sănătate de luni până vineri.

Gradul de “acțiune de caniculă” este declanșat atunci când temperaturile pentru una sau mai multe regiuni au fost atinse pentru o zi și noaptea următoare, iar prognoza pentru ziua următoare are un nivel de încredere mai mare de 90% că temperatura de prag pentru ziua respectivă va fi atinsă.

Acest lucru înseamnă că serviciile sociale și de sănătate din întreaga țară ar putea fi nevoite să acționeze pentru a direcționa acțiuni specifice către grupurile cu risc ridicat.

Având în vedere că temperaturile vor atinge 35 de grade Celsius, Met Office le cere britanicilor să fie atenți la aceste persoane.

“Beți multe lichide și evitați excesul de alcool, îmbrăcați-vă corespunzător pentru vreme și încetiniți atunci când este cald.”

Biroul meteorologic îi sfătuiește pe britanici să reducă riscul citind Planul de caniculă pentru Anglia.

Londra, șobolanii ies din canalizare și ajung în patiseria de la Sainsbury’s – FOTO – VIDEO

Britanicii vor ieși din nou în aer liber în acest weekend, iar plajele vor fi pline de vizitatori.

Meteorologii de la Met Office prognozează că temperaturile ar putea ajunge până la 35C până săptămâna viitoare, fiind mai cald decât în Antigua, în Caraibe, unde se vor atinge doar 29C.

Marco Petagna, meteorologul de la Met Office, a declarat: “Modelele de prognoză sugerează temperaturi maxime de 30 de grade la sfârșitul săptămânii viitoare.

“Toți ochii sunt ațintiți asupra unui curent de aer dinspre sud care ar putea aduce căldură suplimentară pe coastele noastre.”

Astăzi este de așteptat să se înregistreze o temperatură maximă de 29C, iar mercurul va ajunge la 30C până duminică.

O hartă recentă a căldurii arată că banda de temperaturi fierbinți se află la sud de Marea Britanie și este prognozată să se deplaseze spre nord până vineri. Doar în nord-vestul îndepărtat va rămâne mai noros și mai răcoros, cu ploi uneori.

Dar zilele călduroase care se anunță au determinat un sfat din partea dresorului de câini Joe Nutkins.

El este îngrijorat că proprietarii de animale de companie ar putea uita să ia în considerare modul în care animalele lor de companie se vor descurca în condiții meteorologice, după ce a constatat că mulți dintre ei nu știu care este temperatura optimă care ar trebui să fie atunci când călătoresc cu un câine.

Temperaturile vor urca și mai mult la începutul săptămânii viitoare și vor ajunge la “jumătatea anilor 30” pe măsură ce săptămâna avansează.

Se așteaptă ca temperaturile caniculare să dureze suficient de mult timp pentru ca Met Office să declare oficial că este vorba despre un val de căldură.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version