in

Cercetător britanic: Varianta Omicron „nu cauzează aceeași boală” precum celelalte tulpini

Cercetător britanic: Varianta Omicron „nu cauzează aceeași boală” precum celelalte tulpini

Omicron „nu cauzează aceeași boală” precum valurile precedente de coronavirus, a anunțat un cercetător britanic. Acestea a mai spus că boala provocată de Omicron pare „să fie mai puțin severă”, potrivit The Guardian.

John Bell, imunolog, profesor de medicină la Universitatea Oxford și consilier guvernamental în Regatul Unit, a apreciat că Omicron „nu este aceeași boală din urmă cu un an” și că „ratele ridicate ale mortalității sunt istorie în Marea Britanie.”

Diverse studii au arătat că cele mai întâlnite simptome ale infecției cu Omicron sunt congestia nazală, iritația în gât, durerea de cap, durerile musculare și oboseala. Anterior, cele mai frecvente simptome asociate COVID erau febra, tusea, dificultățile de respirație și pierderea gustului și/sau a mirosului.

Deși spitalizările au crescut în ultimele săptămâni în Marea Britanie, boala „pare să fie mai puțin severă, iar mulți oameni stau o perioadă de timp relativ scurtă în spital. Mai puțini pacienți aveau nevoie de oxigen, iar durata medie petrecută în spital a scăzut la 3 zile, a completat specialistul în interviul oferit BBC Radio 4.”

Marea Britanie: 14 persoane au decedat din cauza variantei Omicron

„Scenele îngrozitoare pe care le-am văzut în urmă cu un an, când unitățile de terapie intensivă erau pline, iar mulți oameni mureau prematur, sunt acum istorie, după părerea mea”, a declarat Bell.

El a adăugat că în timpul valurilor Delta și Omicron incidența formelor severe și a deceselor nu s-a schimbat mult deoarece britanicii s-au vaccinat.

Pe de altă parte, alți cercetători au criticat decizia guvernului de a nu introduce noi restricții în Anglia înainte de Anul Nou. Aceștia s-au arătat îngrijorați de faptul că Omicron, deși o variantă mai blândă, este mult mai contagioasă, ceea ce ar putea însemna mai multe spitalizări și decese.

În ceea ce privește România, țara noastră nu este la fel de bine pregătită pentru valul Omicron. Doar 40% din populație este vaccinată în România, față de 76% în Marea Britanie.


…Cercetător britanic: Varianta Omicron „nu cauzează aceeași boală” precum celelalte tulpini…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

România, poarta de intrare în Europa a bandelor de traficanți de persoane din Asia

România, poarta de intrare în Europa a bandelor de traficanți de persoane din Asia

restricții de Anul Nou

Experții în sănătate critică decizia lui Boris Johnson de a nu impune restricții de Anul Nou în Anglia