Menu
in

Certificatele COVID, obligatorii de azi în Anglia la intrarea în cluburi și alte locații

Noile măsuri ale Guvernului britanic cu privire la certificatele COVID obligatorii intră de azi în vigoare în Regatul Unit.

Adulții trebuie să prezinte un certificat/permis COVID eliberat de NHS în care să se dovedească faptul că au cel puțin două vaccinuri, pentru a intra în cluburi de noapte și la alte evenimente mari din Anglia.

Noile măsuri care intră în vigoare prevăd și înlocuirea vaccinurilor cu un rezultat negativ al unui test PCR sau al unui test de flux lateral efectuat în ultimele 48 de ore.

Regulile se aplică cluburilor de noapte, locațiilor interioare unde se stă în picioare, cu o capacitate de peste 500 de persoane, locațiilor în aer liber care găzduiesc mai mult de 4.000 de persoane și oricărei locații cu mai mult de 10.000 de persoane.

Pentru a-și dovedi statutul, oamenii pot folosi aplicația NHS COVID Pass, un mesaj text sau e-mail de la NHS Test and Trace.

Cluburile de noapte au anunțat că au pierdut deja venituri în perioada premergătoare schimbării regulilor.

„Este complet încurcată piața”, a spus Stuart Glen, co-fondatorul clubului de noapte The Cause. „Încrederea oamenilor a dispărut”.

El a declarat pentru Sky News: „Cred că suntem vizați în mod nedrept, să fiu sincer”.

Noile restricții coincid cu extinderea programului de vaccinare cu a treia doză la toți adulții peste 18 ani.

Certificatele COVID din UK, recunoscute în toate țările UE

Programările pot fi făcute cu o lună înainte.

Dr Emily Lawson, șefa programului de vaccinare împotriva COVID-19 din Anglia, a declarat că NHS „ia din nou toate măsurile pentru a proteja țara de coronavirus”.

Lista roșie a fost desființată din nou în Regatul Unit

Tot azi, vor fi eliminate cele 11 țări de pe lista roșie a călătoriilor în Marea Britanie – ceea ce înseamnă că nimeni nu va mai trebui să se izoleze într-un hotel de carantină aprobat de guvern timp de două săptămâni.

Cele 11 țări de pe listă erau Angola, Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia, Nigeria, Africa de Sud, Zambia și Zimbabwe.

Utilizarea permiselor COVID a fost aprobată marți, 14 decembrie, în parlament, în ciuda unei rebeliuni a 100 de parlamentari conservatori.

A fost votată, de asemenea, purtarea măștilor în majoritatea locurilor publice interioare din Anglia.

A fost, de asemenea, aprobată vaccinarea obligatorie împotriva COVID pentru personalul din prima linie a NHS și a celor din aziluri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1]
Exit mobile version