Menu
in

Ciocniri între navele de pescuit franceze și britanice în Canalul Mânecii. Pescarii francezi avertizează: „Suntem gata pentru un nou Trafalgar”

Un trauler francez a lovit una dintre ambarcațiunile de pescuit britanice, în prezența  navelor militare trimise de guvernul de la Londra pentru a patrula în zona Insulei Jersey din Canalul Mânecii.

În tot acest timp vasele de pescuit ale Franței au înconjurat o navă de marfă din Marea Britanie și au tras cu rachete de semnalizare, tensiunile crescând din cauza problemelor create de drepturile de pescuit post-Brexit.

Potrivit Daily Mail, vasul francez a accelerat în timp ce se îndrepta spre barca Jonathan Ruff, forțându-o să se întoarcă în portul St. Helier de pe listă.

Între timp, Franța a trimis la rândul său două nave militare cu tunuri pentru a echilibra balanța celor  două nave de război ale Royal Navy în Canal, care sunt acolo pentru a ordona celor 100 de bărci de pescuit ale francezilor să se îndepărteze de Jersey.

Boris atacă Uniunea Europeană. Două nave de război britanice, înarmate cu tunuri și mitraliere, trimise în Canalul Mânecii împotriva pescarilor francezi

Una dintre navele de război franceze, Athos, s-a îndreptat spre dependența Coroanei Britanice pentru a se confrunta pe HMS Severn și HMS Tamar, dar s-a oprit înainte de a intra în apele Regatului Unit și a fost forțat să vegheze de departe.

Ministrul Afacerilor Externe din Jersey, Ian Gorst, a declarat că nava nu a cerut permisiunea Marii Britanii sau a insulei să intre în apele teritoriale.

Navele britanice sunt înarmate cu tunuri și mitraliere și sunt pe Canal după ce Parisul a avertizat că ar putea întrerupe energia electrică de pe insulă – alimentată în mare parte printr-un cablu submarin.

Comisia Europeană a declarat astăzi că termenii acordului comercial UE / Marea Britanie nu sunt îndepliniți în apele de pe coasta Insulei Jersey, din cauza condițiilor impuse licențelor pentru bărcile de pescuit franceze de acolo.

Pescarii francezi au spus că sunt gata să refacă bătălia de la Trafalgar, în timp ce se îndreptau spre vasele Royal Navy.

Jean-Claude La Vaullée, comandantul Le Cach, a spus: „Am alimentat barca – suntem gata să reluăm bătălia de la Trafalgar”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version