in

Conservatorii cresc salariul minim și taie beneficiile sociale. Laburiștii: „Vom trăi mai rău!”

Salariul minim în Marea Britanie va crește de anul viitor la 7.20 de lire sterline pe oră, a declarat cancelarul George Osborne miercuri, 8 iulie, la prezentarea bugetului. În schimb, vor fi reduse multe dintre ajutoarele sociale.

Astfel, din aprilie 2016, angajatorii vor fi obligați să plătească minim 7.20 de lire sterline pe oră salariaților cu vârste de peste 25 de ani. Mai mult, a declarat Osborne, va exista o creșetere salarială obligatorie de 6% pe an, ceea ce ar însemna un salariu minim pe economie de 9 lire sterline pe oră la sfârșitul mandatului conservatorilor, în 2020.

The Guardian scrie că o asemenea creștere este peste ceea ce promiteau laburiștii în campania electorală și că se va baza pe reducerea deficitului bugetar.Cancelarul George Osborne a citit bugetul în Parlamentul britanic


În ipoteza în care economia ar crește constant cu 2,5% pe an, în ultimul an de guvernare ar exista un excedent bugetar de 10 miliard de lire sterline, ceea ce i-ar putea ajuta pe conservatori să câștige un nou mandat.

Creșterea salarială din aprilie va ajuta 2,7 milioane de lucrători de peste 25 de ani, însă prețul acesteia va fi reducerea substanțială a ajutoarelor sociale, scrie The Guardian. Astfel, a declarat Osborne, va fi transferată responsabilitatea pentru cei cu venituri mici, de la stat, la angajatori.

“Permiteți-mi să fiu clar”, a spus cancelarul. „Marea Britanie merita o creștere a salariilor și va avea o mărire a salariilor”. El a adăugat că 6 milioane de oameni vor simți această creștere în salariile lor.

El a răspuns astfel sloganului TUC (una dintre principalele confederații sindicale din Marea Britanie) „Marea Britanie are nevoie de o creșetere a salariului minim!” din campania electorală desfășurată pentru laburiști.

Însă creșterea salarială și excedentul bugetar se vor clădi pe mai multe tăieri drastice. Iată câteva dintre ele menționate de BBC:

–          Ajutoarele sociale pentru salariați vor fi înghețate timp de patru ani, inclusiv creditele fiscale și ajutoarele pentru locuință, cu excepția alocației de maternitate și ajutoarelor pentru invaliditate;

–          Alocațiile de întreținere pentru studenții din familii cu venituri sub £ 42,000 – vor fi transformate în credite începând cu anul fiscal 2016/2017;

–          Persoanele sub 21 de ani nu vor mai putea accesa ajutoare pentru locuință;

–          Eliminarea facilităților fiscale pentru cei care cumpără locuințe pentru a le închiria;

–          Suma ajutoarelor sociale pe care o familie o poate pretinde într-un an va fi tăiată de la 26.000 de lire sterline la 23.000 de lire sterline în Londra și 20.000 de lire sterline în restul țării;

–          Ajutoarele pentru copii vor fi limitate. Astfel, familiile cu mai mulți copii nu vor mai primi ajutor decât pentru doi dintre ei, excepție făcând gemenii, tripleții și cei rezultați din nașteri multiple. În prezent, peste 850.000 de familii din Marea Britanie au mai mult de doi copii.

Se așteaptă ca din tăierile de ajutoare sociale să se strângă la buget 35 de miliarde de lire sterline în următorii cinci ani.

Liderul laburiștilor, Harriet Harman nu este de acord cu Osborne că bugetul este unul al oamenilor muncii și a spus despre cancelar că este rupt de realitate: „Un buget pentru cei care muncesc? Cum poți face o asemenea afirmație, atunci când tocmai muncitorii o vor duce mai rău?”, a spus ea.

“Oamenii care muncesc vor trăi mai rău prin reducerea avantajelor fiscale și tăierea subvențiilor pentru cei mai săraci dintre elevi.”

Nici Partidul Național Scoțian, SNP, nu este de acord cu tăierile lui Osborne. Stewart Hosie a declarat în parlament că vor fi loviți cei mai săraci și mai vulnerabili, în timp ce guvernul nu face nimic pentru a îmbunătăți productivitatea muncii.

Un parlamentar liberal democrat a pus degetul pe rană: „Printre trucuri și cadouri, cancelarul a ascuns patru ani de durere, austeritate și tăieri.”

Frances O’Grady, secretarul general TUC, a declarat: “Cancelarul dă cu o mână și ia cu cealalată. Reducerile masive ale ajutoarelor pentru oamenii muncii vor lovi familiile greu familiile cu copii.

„Nu trebuie să gândim că un salariu minim mărit va compensa familiile cu venituri mici, dacă oamenii își vor pierde locurile de muncă. Multe familii o vor duce semnificativ mai rău.

 


Un rom din Argetoaia laudă sistemul social britanic: „Îmi fac o casă de £60.000. Aici primești bani fără să faci nimic. Mulțumesc, Anglia!”

Scandalul alocațiilor: România a aprobat TACIT reforma austro-britanică a ajutoarelor sociale din UE

Conservatorii dau sfaturi cu privire la imigrație: „Plecați dracului în Romania”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pianista Rebeca Omordia, în recital la St Martin-in-the-Fields. Intrarea este GRATUITĂ

Greva de la metrou a scumpit taxiurile în Londra. Vezi cât câștigă un lucrător de la London Underground!