in

Greva de la metrou a scumpit taxiurile în Londra. Vezi cât câștigă un lucrător de la London Underground!

Greva de două zile de la metroul londonez afectează sute de mii de salariați care doresc să ajungă la locul de muncă.

Pentru a se deplasa, aceștia au apelat la servicii de taximetrie sau la alte mijloace de transport în comun care însă circulă cu greutate din cauza aglomerației.

Taxiurile Uber au crescut prețurile cu 300 de procente, scrie The Telegraph.Primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat că greva este „complet inutilă” și că nu a făcut decât să cauzeze mari neplăceri londonezilor și afacerilor. El a spus că nu crede că acțiunea de protest va amâna inaugurarea metroului de noapte, la 12 septembrie.

Grupurile de afaceri din Londra au estimat că greva de la metrou va costa economia capitalei zeci de milioane de lire sterline, potrivit The Telegraph.

Administrația London Underground a anunțat că nu a primit niciun răspuns la oferta pe care le-a făcut-o sindicaliștilor și pe care o consideră echitabilă și competitivă.

Între timp, greva continuă:

• Nicio linie de metrou nu va funcționa pe tot parcursul zilei de joi, 9 iulie
• Sunt posivile perturbări majore în dimineața zilei de vineri, 10 iulie

Liniile DLR, London Overground, tramvaiele și trenurile Tfl circulă, dar sunt foarte aglomerate. La fel și autobuzele, care au fost suplimentate cu 200 de autovehicule.

Trenurile National Rail nu sunt afectate, dar sunt mult mai aglomerate decât de obicei. Trenurile Great Western sunt afectate de o grevă separată de cea de la metrou.

Potrivit The Telegraph, un mecanic nou angajat de la London Underground câștigă  49.673 lire sterline pe an, iar unul cu cinci ani vechime poate ajunge să câștige până la 60.000 de lire anual.

Săptămâna de lucru la metrou este de 36 de ore, iar concediul este de 43 zile lucrătoare.

Lucrătorii de la metrou au respins propunerea administrației de mărire cu 2% a salariilor și un bonus de 2.000 de lire sterline pentru cei care vor lucra pe trenurile de noapte.

Primarul Boris Johnson a spus de dimineață că liderii sindicali pur și simplu nu au fost interesați să ajungă la un acord. El a mai declarat că acțiunea a fost un spectacol de putere din partea sindicatelor.


Cea mai mare GREVĂ din ultimii 10 ani de la metroul londonez! Toate liniile vor fi oprite!

Grevă la metroul din Londra. NU CIRCULĂ NICIUN TREN TIMP DE 24 DE ORE!!!

Încă o grevă de 24 de ore pe autobuzele londoneze

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Conservatorii cresc salariul minim și taie beneficiile sociale. Laburiștii: „Vom trăi mai rău!”

„Vin imediat, mă duc până la bancomat”. Cum fură niște romi bijuterii de mii de lire sterline