in

Trei dintre cei mai mari constructori auto din lume cer renegocierea acordul de Brexit cu UE

Trei dintre cei mai mari constructori auto din lume au transmis guvernului britanic că trebuie să renegocieze acordul de Brexit cu UE pentru a schimba regulile despre care spun că amenință producția de vehicule electrice din Marea Britanie.

Constructorul Vauxhall, Stellantis, a avertizat că nu va putea să își respecte angajamentul de a produce vehicule electrice în Marea Britanie fără aceste modificări, în timp ce Ford le-a numit “costuri inutile”. Jaguar Land Rover, cel mai mare angajator de automobile din Marea Britanie, a declarat, de asemenea, că momentul adoptării noilor reguli este “nerealist”.

Acordul de comerț și cooperare (TCA) dintre Londra și Bruxelles a fost semnat în 2020, deci de ce este brusc o problemă?

>>> Patru noi reguli de conducere vor veni în 2023 – de la interzicerea parcării pe trotuar la limitele de viteză de 20 mph

Constructori auto cer renegocierea acordul de Brexit. Care este problema?

Stellantis, care deține, de asemenea, mărcile Citroën, Peugeot și Fiat, DS, Jeep, Alfa Romeo, Maserati și Abarth, spune că se luptă să respecte “regulile de origine” ale TCA, care impun ca 40% din valoarea pieselor unui vehicul electric să provină din Regatul Unit sau din UE pentru a se califica pentru comerț fără taxe vamale.

Acest prag urmează să crească la 45% anul viitor și apoi, în 2027, la 55%, iar pachetul de baterii va trebui să provină din Regatul Unit sau din UE.

Constructorii de automobile care nu se conformează riscă să plătească tarife vamale de 10% atunci când vin să își vândă vehiculele finite de cealaltă parte a Canalului Mânecii, ceea ce le va îngreuna concurența cu modelele concurente mai ieftine din Asia de Est.

Stellantis, care are peste 5.000 de angajați în Regatul Unit, dintre care 1.000 la fabrica sa de furgonete electrice din Ellesmere Port, Cheshire, și 1.200 la fabrica din Luton, afirmă că aceste cerințe fac ca producția în Regatul Unit să fie neviabilă și solicită guvernului să încheie un nou acord cu UE pentru a menține normele existente până în 2027.

Ford, care a investit 380 de milioane de lire sterline în creșterea capacității de producție de motoare electrice la uzina sa din Halewood, Merseyside, a emis, de asemenea, o declarație miercuri, solicitând amânarea cu trei ani a modificării regulilor, în timp ce Marea Britanie și UE își îmbunătățesc capacitatea de producție de baterii.

sursa: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Acest aeroport din Marea Britanie anulează limita de 100 ml de lichide în bagajul de mână

Cumpărătorii aleg Aldi Lidl căutare chilipiruri

Cumpărătorii aleg Aldi și Lidl în căutare de chilipiruri, inflația e la al treilea cel mai ridicat nivel