in

Cumpărătorii aleg Aldi și Lidl în căutare de chilipiruri, inflația e la al treilea cel mai ridicat nivel

Marea BritanieCumpărătorii s-au înghesuit la supermarketurile cu discount, Aldi și Lidl, în căutare de chilipiruri. Aldi a devenit magazinul alimentar cu cea mai rapidă creștere în ultima lună, întrucât vânzările sale au crescut cu 24%, în timp ce vânzările la Lidl au crescut cu 23,2%.
Inflația prețurilor la alimente din Marea Britanie rămâne la al treilea cel mai ridicat nivel de la criza financiară, rata anuală de creștere a costului produselor alimentare fiind la nivelul ridicat de 17,2%, arată datele din industria de retail.
>>> Acest aeroport din Marea Britanie anulează limita de 100 ml de lichide în bagajul de mână

Inflația prețurilor la alimente din Marea Britanie

Prețurile abia au scăzut în cele patru săptămâni până la 14 mai, ajungând doar marginal sub nivelul de 17,3% înregistrat în aprilie, potrivit ultimului comunicat al firmei de analiză Kantar, ceea ce reprezintă a treia cea mai mare rată a inflației la alimente din 2008 încoace.

Raportul a fost publicat în contextul în care cancelarul Jeremy Hunt urma să se întâlnească marți cu producătorii de produse alimentare, pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la impactul inflației prețurilor la alimente asupra gospodăriilor aflate în criză.

Chiar dacă costul mediu a unei cutii de lapte a scăzut cu 8 pence de luna trecută, acesta rămâne cu 30 de pence mai mare decât era în această perioadă a anului trecut, la 1,60 lire sterline.

Tot mai mulți consumatori apelează la produsele de marcă proprie din supermarketuri, o tendință raportată și în aprilie, în încercarea de a-și ține facturile sub control. Vânzările celor mai ieftine produse de marcă proprie au urcat cu 15,2% în ultima lună, aproape dublu față de creșterea de 8,3% pentru produsele de marcă.

Înghesuială la supermarketurile cu discount

Cumpărătorii s-au înghesuit la supermarketurile cu discount, Aldi și Lidl, în căutare de chilipiruri. Aldi a devenit magazinul alimentar cu cea mai rapidă creștere în ultima lună, întrucât vânzările sale au crescut cu 24%, în timp ce vânzările la Lidl au crescut cu 23,2%.

Vânzările de produse alimentare la domiciliu au crescut cu aproape 11% în ultima lună, deoarece consumatorii și-au făcut provizii pentru a se bucura de ele în weekendul sărbătorii încoronării.

În ciuda presiunii asupra bugetelor gospodăriilor, consumatorii au cheltuit 218 milioane de lire sterline în plus pe alimente în săptămâna încoronării, când au crescut vânzările de vin și quiche.

Vânzările de vin spumant au crescut cu 129%, iar cele de vin liniștit cu 33%, deoarece cumpărătorii au plănuit să ciocnească un pahar în weekendul prelungit.

sursa: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Constructori auto renegocierea acordul Brexit

Trei dintre cei mai mari constructori auto din lume cer renegocierea acordul de Brexit cu UE

Numărul dentiștilor Anglia mic nivel

Probleme stomatologice? Numărul dentiștilor din Anglia, la cel mai mic nivel din ultimul deceniu