Menu
in

„Coronavirusul ar putea rămâne aici pentru totdeauna”. Avertismentul unui oficial OMS

Coronavirusul ar putea să nu dispară niciodată, a avertizat un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.

Dr. Mike Ryan, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că Covid-19 ar putea „să devină doar un alt virus endemic în comunitățile noastre”.

„HIV nu a dispărut, am ajuns să îl cunoaștem și am găsit terapii și metodele de prevenire”, a spus șeful programului de urgență pentru sănătate al organizației, în cadrul unei conferință de presă OMS, potrivit The Independent.

„Oamenii nu se mai simt la fel de speriați ca înainte și oferim o viață lungă și sănătoasă persoanelor cu HIV”, a adăugat acesta.

„Nu cred că cineva poate prezice când sau dacă această boală va dispărea”, a mai spus el.

OMS: Nu există dovezi că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 nu se pot reinfecta

Un al om de știință de la OMS, dr. Soumya Swaminathan, a declarat recent că coronavirusul ar putea fi sub control în patru până la cinci ani.

Întrebat despre comentariile omului de știință, dr. Ryan a spus: „Avem un nou virus care intră în populația umană pentru prima dată și, prin urmare, este foarte greu de prezis când îl vom învinge”.

„Ceea ce este clar, și cred că la asta a făcut aluzie dr. Soumya este că numărul actual de persoane din populația noastră care au fost infectate este de fapt relativ redus”, a mai precizat el.

„Este important să spunem asta – acest virus poate deveni doar un alt virus endemic în comunitățile noastre. Și acest poate că nu va dispărea niciodată”, a declarat dr. Ryan.

Oficialul OMS a spus că găsirea unui vaccin este „o mare speranță” și trebuie distribuit „tuturor celor care au nevoie” pentru ca virusul să fie combătut în mod eficient.

În ceea ce privește țările care ridică restricțiile, dr. Ryan a avertizat că sistemele de supraveghere și testarea trebuie să fie în vigoare sau ar putea fi vorba de „zile sau săptămâni” înainte ca oficialii să știe că virusul „accelerează” din nou.

„Pașaport Covid-19” pentru cei care riscă să facă turism în această vară. Raed Arafat: „Nu recomand”

„Să nu ne întoarcem la o situație în care nu știm ce se întâmplă până când spitalele noastre nu vor deborda. Aceasta nu este o modalitate bună de a face afaceri.”

Marea Britanie a anunțat că va elimina anumite restricții începând de săptămâna. Peste 4,35 milioane de persoane au testate pozitiv pentru coronavirus în toată lumea, potrivit Reuters.

Aproximativ 295.700 de persoane au murit după ce au contractat Covid-19, în timp ce, până în prezent, au fost raportate 1.513.415 recuperări.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version