Menu
in

COVID-19: Rata de infectare în Marea Britanie a scăzut. Specialiștii spun că se apropie sfârșitul celui de-al doilea val

Rata de infectare cu coronavirus a scăzut în Marea Britanie, iar experții spun că se apropie sfârșitul celui de-al doilea val.

Rata R a infectării în Marea Britanie este acum de 0,9, ceea ce înseamnă că focarul a început să se micșoreze, au susținut astăzi oamenii de știință din Covid Symptom Study, citați de Daily Mail.

Profesorul Tim Spector, epidemiolog la King’s College din Londra, care conduce proiectul, a dezvăluit că cele mai proaspete date arată că R – numărul de persoane infectate de fiecare individ bolnav – este cel mai scăzut din luna august și că ratele noilor îmbolnăviri „scad încet” până la sub 36.000 de infecții noi pe zi.

Studiul se bazează pe rapoartele de sănătate de la mai mult de un milion de utilizatori ai aplicației Covid Symptom Study, realizată de compania de tehnologie medicală ZOE, și pe rezultatele testelor pentru coronavirus înregistrate de voluntari, precum și pe datele oficiale.

Deși neoficial, aplicația estimează în mod constant ratele de infectare și valoarea R în Marea Britanie, de la începutul pandemiei.

Cifra este mai optimistă decât rata oficială a SAGE, care săptămâna trecută era undeva între 1,1 și 1,3. Cu toate acestea, chiar și rata SAGE a scăzut la 1,3 pentru Marea Britanie, în octombrie.

COVID-19: Marea Britanie, prima țară din Europa care depășește 50.000 de morți. Aproape 600 de decese în 24 de ore

Profesorul Spector a spus că rezultatele studiului sugerează că comportamentul oamenilor înainte de al doilea blocaj începea deja să scadă rata infectării și că al doilea val de Covid-19 a atins un maxim în octombrie.

Covid Symptom sugerează acum că aproximativ 35.963 de persoane se infectează cu Covid-19 și prezintă simptome în fiecare zi în Marea Britanie, de la 44.000 pe zi, la sfârșitul lunii octombrie.

Studiul estimează că rata actuală pentru Anglia în ansamblu este de 0,9, ceea ce înseamnă că fiecare 100 de persoane cu coronavirus o transmit altor 90.

Deși estimarea nu este oficială și numără doar persoanele care prezintă de fapt simptome ale, se adaugă la o serie de date care arată că focarul a fost cel puțin aplatizat, dacă nu chiar în scădere înainte de a începe al doilea blocaj, mai scrie Daily Mail.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version